24 / 07 / 2024

Soğuk havalarda kombilere dikkat edilmeli!

Soğuk havalarda kombilere dikkat edilmeli!

Havaların soğumasıyla birlikte daha sık kullanılan kombilerin uzun ömürlü ve sorunsuz şekilde çalışması için uyarılarımızı dikkate alın.




Soğukların kendisini hissettirmesi ile birlikte kombilerin kesintisiz ve sağlıklı çalışması tekrar önemli konulardan birisi haline geldi. Kombilerde kış aylarında meydana gelebilecek arızalar sistemdeki başka parçaların da çalışmasını etkileyerek zaman içerisinde telafisi daha maliyetli ve zor sonuçlara neden olabilir. Kombi arızaları, bakımın zamanında yaptırılmaması, dış faktörler veya yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları gibi nedenlerle olabileceği gibi, kurulum ve kullanıcı hatalarından da kaynaklanabiliyor.  Termo Teknik ürün uzmanları, sık karşılaşılan kombi arızalarını ve nedenlerini anlattı: 


Kurulum Hataları 

Kurulum hataları, tesisatınızın bir parçası olarak çalışan kombileri doğrudan etkiler. Bu tür hatalar genellikle tesisat kaçakları, yanlış plastik boru kaynağı, hatalı uygulama neticesinde boru çapının daralması, kaliteli radyatör vanalarının kullanılmaması gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. 


Tesisat Su Basıncı 

Teknik olarak, kombiye tesisatınızdan gelen suyun basıncı ortalama 1.5 bar olmalıdır. Bir su bardağı suyun bile tesisatınızdan dışarıya sızması, kombinizin yetersiz su basıncı arızası vermesine neden olabiliyor. Bu açıdan sistem su basıncı, kombinizin tesisat kaynaklı en önemli arıza nedenleri arasında sayılıyor.  


Kullanıcı Hataları 

Kullanıcı hataları genellikle kombi kullanım kılavuzunun eksik okunduğu durumlarda gerçekleşmekte ve çoğu zaman kombinizi bir defa resetleme ile düzelmektedir. Ancak bazı durumlarda kalıcı arızalara da neden olabilir. 


Donma 

Kış aylarında en önemli sorunlardan bir tanesi don korumasının aktif kalmasının sağlanabilmesidir. Balkonlardaki kombilerin donma riski çok yüksektir. Sistem don korumasının aktif olabilmesi için elektrik sigortasının ve gaz vanasının açık olması gerekir. 


Meydan


Geri Dön