24 / 07 / 2024

kombi kullanında önemli noktalar

kombi kullanında önemli noktalar

Havaların soğumasıyla birlikte daha sık kullanılan kombilerin uzun ömürlü ve sorunsuz şekilde çalışması için uyarılarımızı dikkate alın.

Kısa süreli konut kiralamalarında bunlara dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!

Kocaeli Gazetesi yazarı Şükrü Dilaver bugünkü yazısında kısa süreli konut, kiralamasında önemli hususları kaleme aldı. İşte o yazı...

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

İnşaat alanında, yapı malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan tuğlalar, projelerin maliyetini doğrudan etkilemektedir. 2024 senesi tuğla fiyatları ve projelerde kullanılmak için en uygun tuğla seçimi nedir ve nasıl olmalıdır?

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

Ev sahipleri ve kiracılar kira tespit davasında bunlara dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar her geçen gün giderek büyürken, kira tespit davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında önemli detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

Otomobil piyasasında son dakika! İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları!

Yeni yıl ile beraber otomobil fiyatlarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Peki fiyatlarda son durum ne oldu? İşte kalem kalem Renault, Volkswagen, Honda ve Chery fiyatları...

Miras hakkında önemli detay! Adına miras kalanlar dikkat etmeli...

Türkiye Sigorta Birliği, mirasçıları çok yakından ilgilendiren önemli bir duyuruya imza atarak açıklamada bulundu.

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında bir günde 'rekor' doluluk gerçekleşti...

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar sonucu baraj doluluk oranları yükseliş gösterdiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında, İSKİ verilerine göre, Alibeyköy, Büyükçekmece, Sazlıdere ve Istrancalar barajlarında önemli oranlarda doluluk meydana geldiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları..

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

Türkiye'nin otomobil pazarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında önemli düşüşler gözlenirken, bu trend Bursa'da açık oto pazarını hareketlendirdi. Araç piyasası gündeminde araçların yılbaşından sonra artacağı konuşuluyor.

O market düğmeye bastı: Tuvalet kağıdında flaş indirim

Marketten büyük bir fırsat yakalandı, tuvalet kağıdı fiyatlarında önemli bir indirim yapıldı. 32 rulo tuvalet kağıdı artık oldukça uygun bir fiyata sahip. Acele edenler, bu büyük fırsatı kaçırmamalı...

kombi kullanında önemli noktalar Haberi

kombi kullanında önemli noktalar

Soğukların kendisini hissettirmesi ile birlikte kombilerin kesintisiz ve sağlıklı çalışması tekrar önemli konulardan birisi haline geldi. Kombilerde kış aylarında meydana gelebilecek arızalar sistemdeki başka parçaların da çalışmasını etkileyerek zaman içerisinde telafisi daha maliyetli ve zor sonuçlara neden olabilir. Kombi arızaları, bakımın zamanında yaptırılmaması, dış faktörler veya yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları gibi nedenlerle olabileceği gibi, kurulum ve kullanıcı hatalarından da kaynaklanabiliyor.  Termo Teknik ürün uzmanları, sık karşılaşılan kombi arızalarını ve nedenlerini anlattı: 


Kurulum Hataları 

Kurulum hataları, tesisatınızın bir parçası olarak çalışan kombileri doğrudan etkiler. Bu tür hatalar genellikle tesisat kaçakları, yanlış plastik boru kaynağı, hatalı uygulama neticesinde boru çapının daralması, kaliteli radyatör vanalarının kullanılmaması gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. 


Tesisat Su Basıncı 

Teknik olarak, kombiye tesisatınızdan gelen suyun basıncı ortalama 1.5 bar olmalıdır....