07 / 07 / 2024

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışanlara kadro öngören kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.



Bu konuda sözleşmeli personel seçiminde uygulanacak sınav ile istisnaları, bu personel için ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler, pozisyonu unvan veya nitelikleri, sözleşme fesih halleri, pozisyonların iptali, istihdamla ilgili konular ile yurt dışı teşkilatlarında istihdam edilecek personel için ayrıca olmak şartıyla, sözleşme esas ve usuller Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

 Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

Yurt dışı teşkilatlarında bu fıkra çerçevesinde istihdam edilecek sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi süreleri, zorunlu hallerde mali yılla sınırlı olma şartı aranmadan Cumhurbaşkanınca tespit edilecek.

FESİH ŞARTI

Bu şartlara göre istihdam edilen personel, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri halinde sözleşmenin bitiminden 1 yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personeli şeklinde istihdam edilemeyecek.

Devlet Memurları Kanunu'na bağlı kamu idarelerinde Cumhurbaşkanınca belirlenecek pozisyon unvanlarında çalıştırılmak üzere işin geçici olması şartı aranmadan sözleşmeli personel istihdamı yapılabilecek. Bu çerçevede, istihdam edilen sözleşmeli personelden aynı kurumda 3 yıllık çalışma süresini bitirenler, bu sürenin bitiminden itibaren 30 gün içinde talepte bulunmaları halinde bulundukları yerde aynı unvanlı memur kadrolarına atacak.

 Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

Nakit paraya ihtiyacınız varsa kaçırmayın! Akbank’tan 20 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kampanyası!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön