23 / 07 / 2024

AFAD konut yardımı

AFAD konut yardımı

Siirt'in Baykan ve Şirvan ilçelerinde kaya düşmesi riski nedeniyle evlerini terk eden vatandaşlara konut ve alt yapı yardımı yapılıyor.

Depremzedelerin kira yardımı kesildi, tepkiler sürüyor: Kiralar fırladı, yardım artırılarak devam etmeli!

AFAD, kiracı depremzedelere gönderdiği telefon mesajıyla, kira yardımının Haziran itibarıyla bittiğini açıkladı. Ancak, bölgede kiraların fırladığı, kira yardımının devam etmesi ve artırılması gerektiği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Kira yardımının kesilmesine depremzedelerden tepki: Ya evi boşaltacağız ya da ev birleştireceğiz!

AFAD’ın depremzedelere kira yardımını kesmesine Hataylı depremzedelerden tepki geldi. Depremzedeler "Asgari ücretle nasıl kira ödeyeceğiz? Ya konutu boşaltacağız ya da aile ile ev birleştireceğiz" dedi. İşte ayrıntılar...

AFAD kira yardımı neden yatmadı? Yardımlar ne zaman yatacak?

AFAD tarafından depremzedelere ödenen kira yardımı ödeme tarihleri için hak sahipleri sorgulamaları devam ediyor. 6 Şubat 2023 'te meydana gelen depremde evi hasar gören kiracılara 5.000 Türk Lirası, ev sahiplerine ise 7.500 Türk Lirası ödeniyor. 

Mayıs 2024 AFAD kira yardımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

Pek çok kişi Mayıs 2024 AFAD kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki AFAD kira yatırımı hesaplara yatırıldı mı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? 

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik vatandaşlar tarafından araştırmalar giderek artıyor. Buna göre, yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi merak edip sorguluyorlar.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Afad resmen duyurdu! 15 bin TL'lik yardım ödemeleri başladı! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'de yaşanan orman yangını sonrası mağdur olan ailelere 15 bin TL yardım ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

AFAD deprem yardımı yattı mı? AFAD deprem yardımı ne zaman yatacak? 10 bin TL yardım yatmadı ne yapmam gerek?

AFAD deprem yardımının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte 10 bin TL yardıma dair detaylar!

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 

Deprem yardımı için kripto para cüzdanları oluşturuldu! BtcTurk'ten son dakika açıklaması!

BtcTurk tarafından, AFAD, Hayata Destek, Kızılay, Tider ve TOG’a, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) cinsinden kripto para yardımlarını kabul edebilmeleri amacıyla yardım cüzdanları oluşturulup teslim edildiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği'nden emsal hareket! Depremzedeler için battaniye yardım kampanyası başlattı!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulabilecek battaniye başta olmak üzere  gıda maddeleri teminine ait AFAD ile ortaklaşa  yardım kampanyası başlattıklarını ilan etti.

AFAD konut yardımı Haberi

AFAD konut yardımı

Siirt'in Baykan ve Şirvan ilçelerinde kaya düşmesi riski nedeniyle evlerini terk eden 28 vatandaşa, risk azaltma çalışmaları kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), konut ve alt yapı yardımı yapılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kaya düşme riski olan Baykan'ın Çukurca köyü Oğlaklı mezrasında AFAD ekiplerinin başlattığı teknik çalışmalar sonucunda, afete maruz bölge ilan edilerek, 18 vatandaş konut hak sahibi olarak belirlendi.

İlçeye bağlı Veysel Karani beldesinde yapımına başlanan konutlar, tamamlandıktan sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

Ekipler, Şirvan ilçesinin Yarımtepe köyünde de 2016'da hak sahiplerine teslim edilen 10 konutun, kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemesi işlerini tamamladı.

AFAD İl Müdürü Mehmet Cahit Akkoyun, yaptığı açıklamada, Oğlaklı mezrasında meydana gelen heyelanda 18 vatandaşın mağdur olduğunu belirtti.

AFAD ekiplerinin yaptığı teknik çalışmaları başkanlığa gönderdiklerini belirten...