05 / 05 / 2024

Afyonkarahisar konut mağduruları

Afyonkarahisar konut mağduruları

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 2015 yılında ödeme yaptıkları inşaat firması tarafından dairelerinin teslim edilmediğini, edilenlerin ise tapularının verilmediğini iddia eden mağdurlar eylem yaptı.

Özyurtlar Ödül İstanbul'dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!

İstanbul Esenyurt'ta 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinin yapımı durduktan sonra mağdur olan vatandaşlar, 'Bu kez de Özyurtlar tarafından mağdur edildik' diyerek yeni bir eylem kararı aldı. 200'den fazla kişinin katılması beklenen eylem 11 Mayıs tarihinde yapılacak. 

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları son zamanlarda gündemden düşmüyor. Şimdi de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Dursun Ataş'ın o açıklaması...

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

Fİ Yapı'dan konut mağdurlarına çözüm çağrısı

Fİ Yapı, şirketten ev almak için başvuran belli bir süre ödemesini yapan ya da borcunu ödediği halde evlerini teslim alamayan hak sahiplerine duyuru yaptı. Şirket hakkında açılan davalardan aklandığını belirtirken mağdur vatandaşlara 'Şirkete başvuru yapmaları' konusunda çağrı yaptı.

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, konut mağdurlarının yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Mustafa Yeneroğlu, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Afyonkarahisar konut mağduruları Haberi

Afyonkarahisar konut mağduruları

Afyonkarahisar Sandıklı’da, 4 yıl önce yaklaşık 160 kişi, inşaat firması yetkilileri tarafından bölgede çeşitli noktalarında yapılan dairelerden satın almak üzere anlaştı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, birkaç senede teslim edilmek üzere anlaşılan daireler için Sandıklılılar, 40 bin ile 400 bin lira arasında ödeme yaptı. Aradan geçen sürede 4 inşaatta çalışma başlatılmazken, 6 inşaatta başlanan çalışmalar yarım kaldı, 4 inşaat tamamlandı ancak tapular teslim edilmedi.

POLİSE ŞİKAYET ETTİLER

Yaklaşık 80 kişi inşaat firmasıyla ilgili şikayette bulundu. Polis tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı. İlçe sakinleri, çalışmaların yarım kaldığı inşaatlarda toplanıp,  yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. Sandıklılılar, inşaat firması yetkililerine ise ulaşamadıklarının altını çizdi.

’PARALARIMIZI DA GERİ ALAMIYORUZ’

Mağdurların sözcüsü Mehmet Gözütok, "2015 yılında dişimizden, tırnağımızdan artırdığımız paralarla inşaat firmasından daire aldık. Daire...