03 / 05 / 2024

antalyadaki ruslar evlerini satıyor mu

antalyadaki ruslar evlerini satıyor mu

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Ruslar geri dönüyor! Konut fiyatları ve kiralar derinden etkilenmişti...

Savaşla beraber ülkelerinden ayrılan Ruslar yavaş yavaş geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve geri dönüş kararı alınan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yaşanan bu geri dönüşler, yaptırımlara rağmen Rus ekonomisinin hızlanmasında da etkili oluyor.

Evlerini satan yabancılar için denetim şart! 

Yabancılar, son zamanlarda vatandaşlık için aldıkları konutları bir bir satmaya başladı. Doç. Dr. Cüneyt Dirican, evlerini satan yabancılar için denetimin şart olduğunu belirtti. İşte Dirican'ın o açıklamaları...

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Ankara Çankaya'da mağdur memurlar evlerini istiyor! 15 bin kişi 30 senedir bekliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi memurlarından oluşan 3 bin 381 kişi, aileler ile beraber 15 bin kişi 30 senedir evlerini bekliyor. Konu hala çözülemedi. 

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

antalyadaki ruslar evlerini satıyor mu Haberi

antalyadaki ruslar evlerini satıyor mu

ABD ve AB’nin ambargo kıskacında olan Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Dünya gazetesinde yer alan haberde Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışının yüzde 90 oranında düştüğü ifade edilirken,kentte yaşayan bazı Rus işadamlarının da Rusya’daki kriz nedeniyle Antalya’daki konutlarını satarak ülkelerine döndükleri belirtiliyor.


GAYRİMENKULLERİNİ SATIYORLAR


Rusya pazarında etkili olan Antalya merkezli Azpo.ru emlak, Gayrimenkul ve Danışmanlık şirketinin sahibi Mustafa Demir, ülkelerinde ticaretle uğraşan euro ya da dolarla iş yaptıkları için sıkıntıya giren bazı Rus müşterileri olduğunu belirterek, “Sayıları 30-40 kişiye ulaşan bu müşterilerimiz Antalya’daki konut ve gayrimenkullerini euro veya dolar cinsinden satarak krizden kurtulmanın yollarını arıyor. Diğer taraftan yine Antalya’da euro-dolar cinsinden yatırım yapmak isteyen, inşaat halindeki konutlardan yatırım amaçlı alanlar da var. Hatta 10-15...