03 / 05 / 2024

AVM sayısı artıyor

AVM sayısı artıyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının çığ gibi arttığını belirterek, AVM'lerde yer almak isteyen esnafın masraflarının ağırlaştığını ve bununda cadde mağazacılığına hareket getirdiğini söyledi.

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor! 73 milyon TL'lik yatırım için düğmeye basıldı!

Alanya'daki Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor. Söz konusu kapasite artışı 73 milyon 124 bin 800 TL'ye mal olacak.

Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı!

Burak Turizm Yatırım İşletmecilik Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.'e ait Kirman Calyptus Resort - Spa Manavgat'ın oda sayısı artırıldı. İşte ayrıntılar...

Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılıyor! Dev otele havuzlu villalar inşa edilecek!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılacak. Söz konusu kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar yapılacak.

TÜİK'ten yeni rakamlar! Ücretli çalışan sayısı artıyor!

TÜİK tarafından açıklanmış olan yeni veriler ekonomiye yön vermeye devam ederken ücretli çalışan vatandaşların sayılarında ciddi oranda artış gözlendi. Peki son durum ne oldu? 

MABEL'in şube sayısı artıyor! Türkiye geneli ve Kıbrıs'tan 300'e yakın bayilik başvurusu geldi! 

MABEL Kurumsal Emlak Zinciri kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanı Suat Nurdemir, kendilerine Kıbrıs'tan 300'ü aşkın başvuru geldiğini belirterek, hedefleri ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AVM sayısı artıyor Haberi

AVM sayısı artıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının çığ gibi arttığını söyledi. Palandöken, "Yeni açılacaklarla birlikte 2017 yılında sayının 450'ye ulaşması öngörülüyor. Fakat AVM'lerde yer almak isteyenlerinde masrafları ağırlaşıyor. Ağır maliyet cadde mağazacılığına hareket getiriyor" dedi.


Yeni yapılacak AVM'lerin büyük metropollerde sitelerin yanına yapılmasının planlandığını, bu nedenle esnaf ve sanatkarın AVM'lerden uzak yeni dükkan açacak yer bulamadığını belirten Palandöken, "Yeni açılan AVM'lerin daha yatırım maliyetini çıkarmadan yanına birkaç yıl sonra yenileri yapılıyor. Şehrin konseptine uymayan AVM'lerin uzun süreli ve kalıcı olabilmeleri zaten mümkün değildir. 2014 yılında 338 olan AVM sayısı 2015 yılı sonunda toplam alanı 10 milyon 200 bin metrekareyi aşan 361 alışveriş merkezine ulaştı. Kiralanabilir alan olarak ölçülen Türkiye'nin perakende yoğunluğu ise 131 metrekare seviyesine...