30 / 04 / 2024

avrupa modeli kira nedir

avrupa modeli kira nedir

Yaklaşık 4 aydır kira fiyatlarındaki anormal yükselişler gündemden düşmüyor. Türkiye'de kira fiyatlarındaki artışla ilgili devlet bir adım attı. Avrupa'da da uygulanan kiralama modelinin ülkemizde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Peki bu yöntemle neler değişecek?

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Ev sahiplerinden tarifeli kira modeli: Yıllık mı, aylık mı ödeme yapacaksınız?

Ev sahipleri, kiralık evler için şimdi de tarifeli kira modeli geliştirdi. Bu yöntem sayesinde ev sahipleri, hem peşin hem de aylık ödeme için tarife oluşturulabiliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

Yılın en iyi 4x4 ve pick-up modeli seçilen Ford Ranger’a tamı tamına 106 bin 700 TL zam geldi!

Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli olan Ford Ranger, ağustos ayında tam 106 bin 700 TL zamlandı. Ranger’a gelen dev zammın ardından aracın yeni fiyatı arama motorlarında araştırılmaya başlandı.

Xiaomi 13 Ultra ile sınırları zorlayan teknoloji Avrupa'ya geliyor!

Akıllı telefon devi Xiaomi, merakla beklenen yeni modeli Xiaomi 13 Ultra'yı Avrupa pazarında satışa çıkardı. Ultra yüksek performansı ve benzersiz özellikleriyle dikkat çeken cihazın Türkiye fiyatı da tahmin edildi. İşte Xiaomi 13 Ultra'nın muhteşem özellikleri ve Türkiye'deki tahmini satış fiyatı!

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Aniden artan enflasyon ve kira sorunları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili çözüm önerileri de sunuldu. Bunlardan bir tanesi de  "İspanya modeli"...

avrupa modeli kira nedir Haberi

avrupa modeli kira nedir

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Güntay Şimşek bugünkü köşesinde son günlerde gündemde olan Avrupa modeli kiralama sistemini kaleme aldı. Güntay Şimşek, konuyu 'Avrupa modeli kiralama bize uyar mı?' başlıklı yazısıyla değerlendirdi. 

Son günlerde ülkemizdeki ev kiralarının artışı gündemden düşmüyor. Tartışmalara sebep olan yüksek kira fiyatları için devlet bir adım attı. Hükümetin konuya ilişkin bir yasa teklifi için çalışmalara başladığı belirtildi. Buna göre yasa teklifinde kiralamak amacıyla ev inşa eden şirketler için çeşitli vergi muafiyetlerinin tanınması hedefleniyor. Avrupa'da da uygulanan bu sistem kapsamında inşaat şirketleri kiralık konutların yer aldığı sosyal konutlar inşa edecek. Sistemle inşaat sektörünün hareketlenmesi planlanıyor. Peki bu yöntemle neler değişecek? Avrupa modeli kiralama, yüksek fiyatlara çözüm olacak mı?

"Yaklaşık 4 aydır kira fiyatlarındaki anormal artışlar gündemde. Ülke genelinde kiralarda...