03 / 05 / 2024

az katlı binalar

az katlı binalar

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye' de konut alıcıları az katlı binaları tercih ediyor. Yüksek katlı binalarda yaşamak isteyen konut alıcılarının oranı ise epey düşük.

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Asrın felaketinin ardından gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden tam bir sene geçti. Yaşanan depremle beraber vatandaşlar, fay hattına uzak, nüfus yoğunluğunun az olduğu, az katlı ve yeni binaları tercih etmeye başladı.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Deprem korkusu konutta talebi villalara kaydırdı! Ev alacaklar deprem riskinin az olduğu yerleri seçiyor! 

Türkiye’yi hüzne boğan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleriyle konut alıcılarının tercihleri değişti. Konut alacaklar yüksek katlı binalar yerine, az katlıya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilgi artıyor!

Gayrimenkul Uzmanı Arzu Turan asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra, İstanbul'da az katlı ve genç binalara ilginin arttığını söyleyerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde müstakil ve az katlı binalar revaçta!

Pandemiden sonra ev almak isteyen vatandaşlar müstakil ve az katlı binaları tercih etmeye başladı. COLDWELL Banker Life brokeri Uğur Sezginer konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Az katlı taş yapılara teşvik geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöresel ve yatay mimarinin desteklenmesi için az katlı taşlı yatay mimariye teşvik edecek uygulama hayata geçirecek. 

Nidapark Çengelköy az katlı yatay mimarisiyle dikkat çekiyor!

İstanbul Anadolu Yakası Çengelköy'de hayata geçirilen Nidapark Çengelköy, az katlı yatay mimarisiyle dikkat çekiyor...

az katlı binalar Haberi

az katlı binalar

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan araştırmaya göre; Türkiye'de konut alıcıları az katlı binalarda yaşamak istiyor. Verilere göre Hurriyetemlak.com'dan ev arayanların yüzde 59'u 1 ila 5 katlı binaları tercih ediyor. 'Yaşayacağım ev 6 ila 10 katlı binada olsun' diyenlerin oranı ise yüzde 29.


Yüksek katlı binalarda yaşamak isteyen konut alıcılarının oranı ise epey düşük. Örneğin, 11 ila 15 katlı binaları tercih edenler arama yapanların yüzde 8'i kadar. 16 ila 20 katlı binaları seçenler yüzde 2, 20 kat üzeri seçeneklerini işaretleyenler ise yine yüzde 2 oranında.



15'inci katın üstünü isteyen yüzde 1


Konut arama detaylarına bakıldığında, arama yapanların yüzde 83'ü binanın 5'inci katından daha yüksekte oturmak istemiyor. Yüzde 11'lik kesim 6 ila 10'uncu katlar arasındaki daireleri, yüzde 4'lük kesim giriş katın altında yer alan daireleri, yüzde...