04 / 05 / 2024

Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı restorasyon

Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı restorasyon

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddialarına hükümetten flaş açıklama geldi!

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, hükümetten konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

Emekli maaşına seyyanen artışla ilgili Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdür Hüseyin Gökçe, en düşük emekli aylığı alanların kök maaşlarında teknik düzeltmenin şart olduğunu söyledi.

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Bitcoin rakamları, dün hızlı bir şekilde yükseliş ile 45 bin doların üzerinde artarak 21 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün haber akışlarının etkisi ile yükseliş terse döndü ve düşüşünü yüzde 9'un üzerine kadar taşıdığı açıklandı. İşte detaylar...

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Araç başına düşen hızlı şarj istasyonunda Avrupa birincisiyiz!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de şarj istasyonu sayısının hızla arttığını belirterek, "8 bin 861 şarj noktası var. Her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düşüyor. Araç başına düşen DC şarj noktası açısından Avrupa’da 1. sıradayız" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman başlıyor? Detaylar burada!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları, yeni eğitim-öğretim dönemine hızla yaklaştığımız şu günlerde öğrencilerin dikkatini çekiyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlayan VGM, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvurularını online sistem üzerinden almaya hazırlanıyor.

Merkez Bankası’nın KKM kararı dövize hücumu başlatır mı? Dolar ve eurosu olanlar mutlaka baksın!

Merkez Bankası’nın, Kur Korumalı Mevduat hesaplarını TL mevduata geçirme kararıyla birlikte, mevduat faizlerinin yükselmesi beklenirken, 3,4 trilyon liraya ulaşan KKM’den çözülecek paranın dövize yönelmesi yeni kur şokları riskine neden olacak.

5G teknolojisi dünyaya hızla yayılıyor! Abone sayısı 1.5 milyara çıkacak!

5G mobil abonelikleri her bölgede artış gösterirken, 2023 yılının sonuna kadar küresel ölçekte 1,5 milyara ulaşması bekleniyor. En hızlı artış ise Hindistan’da yaşanıyor.

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni hızlı tren hattının ne zaman açılacağını kamuoyuna duyurdu.

Soğan fiyatları 30 TL'ye fırladı! Bakan Nebati soğan fiyatlarının ne zaman düşeceğini açıkladı! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemde hızla yükselen soğan fiyatlarıyla ilgili bir canlı yayında konuştu. Bakan Nebati, Tarım Bakanlığı ile birlikte soğan ve patates üretiminde fiyatları düşürmek için bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.  İşte haberin ayrıntıları...

Telefon almayı düşünenler hüsrana uğrayacak! 150 dolar daha fazla ödenecek!

Telefon almayı düşünenlere kötü haber verildi. Artık telefon alacaklar, 150 dolar daha fazla ödeyecek. İşte detaylar!

Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı restorasyon Haberi

Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı restorasyon

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı'nın restorasyon ihale ilanının, 25 Şubat 2021 tarihinde gerekli platformlarda yayınlandığı, ihalenin de 17 Mart tarihinde İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü uhdesinde yapıldığı belirtildi.

Genel Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 30 Mart tarihinde katıldığı bir televizyon programındaki beyanlarından dolayı açıklama yapılma gereği duyulduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı'nın günümüze ulaşabilen en eski hünkar mahfili örneği olduğu belirtilen açıklamada, 2011 yılında çıkan bir yangının, hem yapının strüktürüne hem de yüzey bezemelerine büyük zarar verdiği anımsatıldı. Yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kurumumuz teknik ekipleri ve Koruma ve Bilim Kurullarınca özgün mimari raporları, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri üzerine tüm çalışmaları titizlikle yürütülmüş, son olarak 14 Temmuz 2020 tarih...