05 / 05 / 2024

bilim insanları elazığ depremi açıklaması

bilim insanları elazığ depremi açıklaması

Bilim insanları, Elazığ'da meydana gelen depremden sonra bölgeye gitti. Uzmanlar Doğu Anadolu Bölgesi’nden geçen ve Hatay’dan Bingöl’ün Karlıova ilçesine kadar uzanan fay hattında ölçüm yaptılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı! Marmara Bölgesi'ndeki 5 kent diken üstünde!

Yurt genelinde meydana gelen orta ölçekli depremler, vatandaşları maalesef tedirgin etmeye devam ediyor. Son zamanlarda bilim insanları tarafından yapılan uyarılar giderek artıyor.

Sakarya'da "Kentsel Dönüşüm" atağı! Sakarya'da dönüşüm başlıyor...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kamuoyu ile paylaştıkları projelerin, senelerin birikimi ve alanında uzman bilim insanlarının çalışmaları ile hazırlandığını ve her bir projenin de gerçek ölçeklerde, gerçek yerlerinde planlandığını açıkladı.

Cam tuğlalar ile inşaatta yeni bir dönem başlıyor!

İsviçre'de yaşayan bilim insanları inşaat alanında çok fazla ses getirecek yeni bir ürünle piyasaya çıktılar. Devrim niteliğinde bir malzeme olan cam tuğlalar üretilmeye başlandı. Peki cam tuğlalar nerede ve nasıl üretiliyor?

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Deprem uzmanları bu faylara dikkat çekti: 6 Şubat depremlerinden sonra stres yüklendi mi? SON DAKİKA!

Hacettepe, İskenderun Teknik, Eskişehir Osmangazi ve Tayvan üniversiteleri ile İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 6 Şubat tarihindeki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup olmadığını araştırıyor. İşte uzmanların o açıklamaları...

Kirada yaşayanlar dikkat! İşsizlikten daha çok stres yaratıyor! SON DAKİKA! 

Bilim insanları kiralık konutta yaşamanın sigara ve işsizlikten daha çok stres yarattığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi!

Bilim insanlarından köy evleri için 'çelik yapı' önerisi geldi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdul Hayır, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Karbondioksit Seviyeleri Tarihin En Yükseği!

Bilim insanları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen araştırma kuruluşlarından elde edilen verilere dayanarak, karbondioksit seviyelerinin tarihin en yüksek noktasına ulaştığını açıkladı. Bu durum, iklim değişikliği açısından endişe verici bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

bilim insanları elazığ depremi açıklaması Haberi

bilim insanları elazığ depremi açıklaması

Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, Doğu Anadolu Bölgesi'nden geçen fay hattında ölçüm ve gözlem yaptı, artçıların kaydedildiği verileri incelemeye başladı. Bilim insanları, 6.8'lik depremle yer yüzeyinde deformasyon olmadığını, sadece ikinci etki durumundaki heyelan ve yollarda yarıklar oluştuğunu belirledi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, Elazığ’da cuma günü yaşanan depremin ardından bölgeye gitti. Doğu Anadolu Bölgesi’nden geçen ve Hatay’dan Bingöl’ün Karlıova ilçesine kadar uzanan fay hattında ölçüm yapan bilim insanları, artçı depremleri içeren verileri de incelemek üzere topladı.

Sivrice ile Palu arasında 2015 yılından bu yana kurulan 6 sismograf, sürekli çalışan 2 GPS istasyonu, 25 GPS ölçme noktası ve 2 creepmetrede veri toplayan...