19 / 05 / 2024

bitcoin madenciliği kripto paraları nasıl etkiliyor

bitcoin madenciliği kripto paraları nasıl etkiliyor

Kripto para yasaklarıyla dikkat çeken Çin gibi bazı ülkelerdeki Bitcoin madenciliğindeki gelişmeler dengeleri yeniden şekillendiriyor...

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Bitcoin’in yükselişi devam edecek mi? Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Hemen bakın!

Bitcoin’in (BTC) 34 bin dolar civarında işlem görmesiyle beraber altcoin piyasasında da canlanma yaşanıyor. İşte fiyatları artan ve düşen coin’ler.

Jeopolitik gelişmelerin yarattığı gerilim Bitcoin’i adeta salladı!

28 bin 550 doları test etmesinden bu yana aralıksız bir şekilde düşen Bitcoin (BTC) için tamam mı devam mı? 26.613-26.426 dolar aralığından şimdilik bir tepki alan BTC, 26.869 dolara yükseldi.

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

Kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olan Bitcoin 6 haftanın en yüksek seviyesini görürken, ralliye diğer kripto varlıklar da katıldı. Araştırmaya göre kripto parayı duyanların oranı yüzde 99’a ulaştı.

Kripto piyasasında heyecan yaratan araştırma! Bitcoin 42 bin doları aşabilir!

Kripto araştırma şirketi K33 Research, olası bir Spot Bitcoin ETF onayının piyasalarda yaratabileceği etkilere ilişkin bir rapor yayımladı ve “Bu durumda Bitcoin 100 gün sonra 42.000 dolar fiyat seviyelerini aşabilir” ifadesini kullandı.

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin alım fırsatı yaratacak mı? Dünyaca ünlü analistler açıkladı!

Bitcoin‘in 2018’deki ayı piyasasının dibini hangi fiyattan göreceğini öncesinde haber vermesi ve bunun gerçekleşmesiyle tanınan kripto para analisti Bluntz, en büyük kripto para için aykırı bir yorumda bulundu. Bluntz, aşağı yönde derin bir hareketin gelmesini beklediğini aktardı.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin'de son durum ne? 

Düşük likidite ve ABD’deki düzenleyicilerin baskılarıyla karşı karşıya kalan kripto paralar dipten dönüş için Fed’den faiz artışlarını durduracağı ile ilgili kuvvetli işaret arayışında. 

bitcoin madenciliği kripto paraları nasıl etkiliyor Haberi

bitcoin madenciliği kripto paraları nasıl etkiliyor

Kripto para yasaklarıyla dikkat çeken Çin gibi bazı ülkeler son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para birimi Bitcoin madenciliğine yönelik bazı tedbirler alarak madencilik faaliyetlerinin durmasına neden olurken, El Salvador gibi ülkeler de son zamanların gündem konusu Bitcoin'in kullanımının ve üretiminin artırılmasına yönelik olarak bazı planlamalar yapıyor.

Anadolu Ajansı  muhabirinin derlediği bazı bilgilere göre, en çok gündeme gelen kripto para birimi olan Bitcoin, hem yatırımcılardan hem de madencilerden yoğun ilgi gördü. Bu ilgiden sonra Bitcoin değer kaybetmeye başladı. 2021 Nisan'da 63 bin dolarla zirveyi gören Bitcoin, son dönemlerde ise 30 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, son zamanların gündemden düşmeyen kripto para birimi Bitcoin'deki bu değer kaybında, madenciliği kısıtlamaya yönelik olarak alınan kararların öne...