29 / 04 / 2024

Boğazda yaşanan yalı kazaları

Boğazda yaşanan yalı kazaları

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar ve Zeynep Acar İstanbul Boğazı’nda geçen hafta yaşanan kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldı..

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Ticari gayrimenkulde yaşanan dönüşüm yükseliş yönünde ilerliyor!

İngiltere'de bulunan emlak ajansı Knight Frank LLP’nin “2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu”na göre ticari gayrimenkullerde yaşanan dönüşüm 2023 yılında yüzde 54 azalırken, 2024 yılında sektörde yaşanacak gelişmeler ile artması bekleniyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile yaşanan bazı sorunlarda ev sahibine hapis cezası gelebilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların hukuki çözümleri maalesef zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Ev sahipleri için 3 yıla kadar hapis cezası bile veriliyor.

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Boğazda yaşanan yalı kazaları Haberi

Boğazda yaşanan yalı kazaları

Dünyanın en tehlikeli su yollarından olan İstanbul Boğazı’nda geçen hafta büyük bir kaza daha yaşandı. Kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldık. Sigorta şirketlerinin sigortalamaktan kaçtığı, uzmanların korunması için çözüm bulamadığı ‘Boğazın incileri’ konusunda herkes hemfikir: Yalın mı var, derdin var!

İstanbul denince akla boğaz ve boğazdaki yalılar geliyor. Onlar güzel şehrimizin incisi. Ama dünyanın en tehlikeli su yollarından biri olan İstanbul Boğazı'nın etrafında oldukları için her dakika tehdit altındalar. Boğazdan geçen her tanker, bir yalı sahibinin yüreğini hoplatıyor. Ya da sert esen bir rüzgar, tarihi bir yalının dokusuna zarar veriyor. Yalı sahibi olmak aynı zamanda dert sahibi olmak. Çünkü iş yalıyı almakla bitmiyor, bakımı zor ve pahalı, bir yalıyı sigortalatmak ateş pahası. Boğazdaki tehlike nedeniyle yalıda huzurlu bir...