26 / 07 / 2024

Büşra Karagöz kim

Büşra Karagöz kim

Konya Yenigün konuğu Kent ve Yaşam Topluluğu Başkanı Büşra Karagöz, topluluk kentleri imar alanlarını, tarihi dokusunu ve kentleşme modellerini inceledi.

Müteahhitlerin yarım bıraktığı konutlara çözüm: Bina tamamlama sigortasında denetim şartı!

İnşaat maliyetlerindeki artış karşısında bazı müteahhitler projeleri tamamlamakta zorluk çekerken bazıları işi bırakıyor. Bunun önüne geçilebilmesi için Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat'tan çözüm önerisi geldi.

 OSB arazilerinin satış değeri Boğaz'daki lüks yalıları bile geride bıraktı!

Organize Sanayi Bölgeleri'nde kira artışları yüzde 150 oranlarına yaklaştı. Bölgedeki metrekare satış fiyatı da Boğaz'daki yalı fiyatlarını aşarken, Marmara Bölgesi söz konusu fiyat artışında açık ara başı çekiyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Deprem uzmanlarından peş peşe beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar gelirken, İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı. İşte merakla araştırılan o yerler...

İsrailliler o bölgeye gözünü dikti! Konut ve kira fiyatlarında patlama yaşandı! 

İsraillilerin, havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Kıbrıs'ın önemli turistik kenti Larnaka’ya ilgisinin artmasıyla bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın yanına yaklaşamayacağı kadar uçtu.

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi gelişmiş ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Bber Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Bber Mimarlık Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Büşra Öktem Karagül tarafından kuruldu.

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Deprem fırsatçılarına tepki büyük! Fiyatını bir anda uçurdular

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem herkeste büyük üzüntü yarattı. Depremi fırsat bilenlere de büyük tepki gösterildi.

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.

2023’e girerken cüzdanı kasanın arkasında bırakacaksınız! İşte yılbaşı menülerine dair detaylar!

2023’ü dışarda geçirmek isteyenler, cüzdanınızı restoranda bırakabilirsiniz. İşte detaylar!

Büşra Karagöz kim Haberi

Büşra Karagöz kim

Konyanın üniversitelerinde çok sayıda öğrenci topluluğu bulunuyor. Öğrenci toplulukları yıl içerisinde çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyor. Sosyal ve kültürel yönden büyük önem taşıyan faaliyetleri yerinde ve baş aktörlerinden dinliyoruz. Bu hafta Konya Yenigün konuğu Kent ve Yaşam Topluluğu Başkanı Büşra Karagöz,  2006 yılında Selçuk Üniversitesi’nde kurulan topluluğun künyesini, temellerini Karagöz’den anlattı. Topluluk kentleri imar alanlarını, tarihi dokusunu ve kentleşme modellerini inceliyor. Bu teorik incelemelerin yanında topluluk üyeleri sosyal sorumluluk projeleri geliştirip topluma faydalı bireyler olarak kendilerini yetiştiriyor.


SİVİL TOPLUMU ÖZÜMSETMEK
İÇİN FAALİYET GÖSTERİYORUZ


Amaçlarının insanlarda çevre bilincinin artmasını sağlamak olduğunu belirten Karagöz,  “ Yaşadığımız yerin çok özel olduğunu, çevremize daha fazla değer vermemiz gerektiğini anlatmak için çalışıyoruz. Bizler şu an bize bırakılan doğal mirasların emanetçisiyiz. Amacımız bu mirasları korumak ve gelecek nesillere bu...