08 / 01 / 2025

depreme karşı dayanıklı bina mı inşa etmeliyiz

depreme karşı dayanıklı bina mı inşa etmeliyiz

Deprem Haftası nedeniyle “Doğu Akdeniz Bölgesi ve Osmaniye’de Deprem Gerçeği” konulu konferans Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlendi. Konferansta Jeofizik Mühendisi Melih Baki konuşmacı olarak yer aldı.

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 18-21 Aralık’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde!

Pek çok uzman olası yıkıcı depremlere karşı önlem alınması uyarısında bulunurken, ST Alternatif Fuarcılık 18-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde çok sayıda sektör derneklerinin de desteğiyle Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi düzenleyecek.

Depreme dayanıklı binaların temel özelliği: Kolonların kirişlerden daha güçlü olması!  

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine göre; depreme karşı dayanıklı binaların en temel özelliği, kolonların kirişlerden daha güçlü olmasıdır. Peki güçlü kolon zayıf kiriş prensibi ne demek? İnşaat doktoru sosyal medya hesabından açıkladı...

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar öncelikli olmalı!

Uzmanlar, depreme karşı daha dayanıklı konutlar için önerilerini sıraladı. Bu kapsamda "Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar önceliklendirilmeli" denildi. İşte ayrıntılar...

Ev alırken önce fiyatı, sonra deprem direncine sorgulanıyor

Uzmanlar Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çekerken, araştırmalara göre her dört kişiden biri binalarda deprem güvenliğine öncelik veriyor. Emlakjet tarafından hazırlanan raporda ikinci el konutlarda en önemli satın alma kriteri olarak yüzde 56 ile fiyat, yüzde 25’le depreme karşı dayanıklılık ön

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Eviniz depreme dayanıklı mı? İBB deprem raporu nedir? İBB deprem testi nasıl yapılıyor?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İBB'nin çalışmaları hızla devam ederken vatandaşlar evlerinin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyor. Deprem raporu nedir, deprem testi nasıl yapılır?

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Bodrum'daki 10 bin bina için flaş karar: Protokol imzalandı!

Bodrum Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Bodrum’da 10 bin binanın depreme karşı dayanıklılığında inceleme yapacak. Peki neler değerlendirilecek?

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

Marmara'da beklenen büyük depreme karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla cami minarelerinin depreme karşı dayanıklı hale getirilecek. 

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

depreme karşı dayanıklı bina mı inşa etmeliyiz Haberi

depreme karşı dayanıklı bina mı inşa etmeliyiz

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle “Doğu Akdeniz Bölgesi ve Osmaniye’de Deprem Gerçeği” konulu konferans Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlendi. Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı, Jeofizik Mühendisi Melih Baki’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Muhtarlar ve Kurum personelleri dinleyici olarak katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel yaptı. Osmaniye’nin bulunduğu coğrafya nedeniyle deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerle karşı karşıya bulunduğunu belirten Şengel, en çok can ve mal kayıplarının depremler nedeniyle yaşandığını söyledi. Osmaniye’nin Doğu Anadolu fay hattı ile Yumurtalık-Ceyhan fay hattı arasında kaldığını ifade eden Osman Şengel, “İlimizde Osmaniye merkez, Toprakkale, Düziçi, Hasanbeyli, Bahçe...