18 / 05 / 2024

Dev petrol şirketi Saudi Aramco

Dev petrol şirketi Saudi Aramco

Dünyanın en büyük petrol şirketi Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco'nun başına, ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman geçti.

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Türkiye'de de faaliyet gösteren teknoloji devi iflas başvurusu yaptı

Android tabanlı cep telefonu üretiminin öncülerinden gösterilen Almanya merkezli dev teknoloji şirketi Gigaset iflas başvurusu yaptı. İşte tüm detaylar... 

Petrol devi iflas etti! Hakimin kararı dikkat çekti

ABD merkezli dev petrol ve enerji şirketi Mesquite Energy şirketi iflasını verdi. Hakim daha önce görülmemiş bir karar verdi. İşte tüm detaylar...

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının ilk çeyreğinde net karı, düşük petrol fiyatları sebebiyle 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 azaldı.

Teknoloji sektöründen şok haber! Dev teknoloji şirketi tam 6 bin 650 kişiyi işten çıkartacak!

ABD'de merkezli bilgisayar üreticisinin, teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma dalgasına katılarak bilgisayar pazarındaki zayıflık nedeniyle yaklaşık 6 bin 650 kişinin işine son vereceği belirtildi.

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman petrol şirketi Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG (Hoyer) 2023 süresince aylık 250 bin tonluk dizel yakıt tedariki konusunda anlaşma sağladı.

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Apple için büyük deprem! Zirveyi kaptırdılar, işte yeni lider

Dünyanın en değerli şirketi konumunda yer alan Apple için büyük deprem niteliğinde bir olay meydana geldi. Şirket, zirveyi Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'ya kaptırdı.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

Evergrande 6 kentteki 10 projesinde yeniden çalışmaya başladı!

Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin 10 büyük projesinde yeniden çalışmaya start verdiği açıklandı. Aralarında Shenzen'in de bulunduğu 6 büyük kentte en az 10 projede faaliyetler tekrar başlatıldı.

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.

Dev petrol şirketi Saudi Aramco Haberi

Dev petrol şirketi Saudi Aramco

Saudi Aramco'nun internet sitesinden yapılan  açıklamada, geçen hafta Güney Kore'de gerçekleştirilen şirketin yıllık toplantısında, şirket bünyesindeki Petrol ve Maden İşleri Yüksek Konseyi'nin feshedilerek yerine 'Yüksek Konsey' kurulduğu belirtildi.


Açıklamada, yeni konseyin, kuruluş yönetmeliğine göre 5'i eski yönetim kurulu üyesi 10 üyeden oluştuğu ve başkanlığına, ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın getirildiği ifade edildi.


Öte yandan El-Arabiya kanalında yer alan haberde, aynı zamanda Savunma Bakanı ve Ekonomik İşler ve Kalkınma Kurulu Başkanı olan Selman'ın, şirketin yeniden yapılandırılmasını kabul ettiği kaydedildi.


Yeniden yapılanmanın şirketin Petrol Bakanlığından ayrılmasını kapsadığı belirtildi.


Şirketin yeniden yapılanması için daha önce de birkaç adım atılmış, bu kapsamda 12 birim feshedilmiş, bunların görevini Prens Selman'ın başkanlık ettiği Ekonomik İşler ve Kalkınma Kurulu üstlenmişti.


Günlük yaklaşık 7,6 milyon varil ile dünyanın en çok petrol...