03 / 05 / 2024

devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır

devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır

Devlet desteği, Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı için yapılıyor. Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği! Siz de 165 bin TL'ye 3+1 müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra öne çıkan prefabrik evler için belirli tutarda bazı destek ödemeleri veriyor. İşte betonarme evlere göre daha ucuz olan prefabrik evlerin avantajları...

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

Konutta her geçen gün artan fiyatlar kapsamında birçok kişi artık müstakil evlere yönelmeye başlamış durumda. Buna göre harekete geçen devlet o kişilere 300 bin TL destek veriyor. Fakat, 300 bin TL’lik destekten faydalanmak için bazı şartları da taşımak gerekiyor.

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Müstakil ev almak isteyene devlet desteği veriliyor! 50 bin TL parası olan kaçırmasın!

Son zamanlarda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müstakil evlere yönelmeye başladı. Devlet ise müstakil ev sahibi olmak isteyenler için destek başlattı.  İşte ayrıntılar...

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Millet İttifakı, gençlere devlet desteği kapsamında 18-26 yaş aralığındaki herkese aylık 2.500 TL ödeme yapılacağı sözü verdi. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan bu müjde, gençler arasında sevinçle karşılandı.

Evlenecek kızlara müjde! Devlet çeyiz için destek verecek!

Yaz döneminin başlaması ile birlikte evlilik hazırlıkları için adım atan çiftler ödemelerde zorlanıyor. Devlet çeyiz ve tazminat desteği sunacak. Yeni evlenen çiftler adına verilecek çeyiz ve tazminat desteği adına bazı koşullar bulunuyor. İşte tüm detaylar…

Çalışmayana, emekliye ve çalışana devlet desteği! Anında tek şartla 2500 TL yardım!

Emekli vatandaşa, çalışana, çalışmayan kişilere devlet desteğinde bulunulacak. İşte detaylar!

devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır Haberi

devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır

Devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Kat mülkiyeti tapusu olan konutlar, Kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar ile konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar için devlet desteği kullanılabiliyor.


Devlet desteği yalnız, tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabına, hesap sahiplerinin ödeme planlarına yönelik olarak yapılıyor.


Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır? Devlet desteği için konut hesabı şartları nelerdir?


Konut hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.


Konut hesabı açılışında katılımcı ile banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürünün işleyiş detaylarını içeren müşteri talimatı düzenleniyor.


Katılımcı...