09 / 01 / 2025

dijital miras bırakılabilir mi

dijital miras bırakılabilir mi

Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Peki dijital miras nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Reddi miras nedir, nasıl yapılır? Reddi miras noterden yapılabilir mi?

Miras bırakanın hayatını kaybetmesinden sonra mirası kabul etmek istemeyen pek çok kişi ‘Reddi miras nedir, nasıl yapılır?’ sorularının yanıtları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki reddi nasıl yapılır? Reddi miras noterden yapılabilir mi?

1954'de Esnaf Birliği kongresinde dükkan kiraları gündeme gelmiş! Kiralar serbest bırakılacak!

1954 yılında Esnaf Birliği Kongresi'nde dükkan kiralarının 1955 yılında itibaren serbest bırakılması konusu masaya yatırılmış.

Bakanlık denetimleri hızlandırdı! Kiracıların kapısına 'görüşme mektubu' bırakılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini mercek altına alarak yeni bir denetim süreci için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre kiracılar için vergi dairesinden görüşme çağrısı içeren tebligatlar bazı kapılara bırakıldı.

1954 yılında kira sorunu: Kiralar serbest bırakılmasın!

1955 yılında mağaza ve dükkan kiralarının serbest bırakılacağı kararı konut kiralarını da etkileyeceğinden vatandaş tedirgin olmaya başlamış. 

Ünlü ekonomistten çarpıcı dolar açıklaması! Serbest bırakılırsa 21 TL'ye düşer!

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklama yaptı. Ekonomist, doların serbest bırakılması halinde 21 liraya gerileyebileceğini söyledi. 

1.4 trilyon TL’ye ulaşan kredi kartı borçlarının 328 milyar TL’si faize bırakıldı!

1.4 trilyon Türk Lirası'na ulaşan kart borcunun 328 milyar Türk Lirası faize bırakıldı. Limiti 50 bin Türk Lirası'na kadar olan 8.7 milyon kişi 88.3 milyar liralık kart borcunu çevirmekte zorlanıyor.

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?

Aile tarafından bırakılan miras paylaşımlarında kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sonrasında çıkna sorunlar karşısında atılabilecek adımlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Buna göre, kardeşler eşit payda miras almak zorunda mı?

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Miras dağıtımına yeni düzenleme geliyor! Düzenleme nedir? neleri kapsar?

Son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon, çalışan ücretleri maalesf vatandaşları ülk sahibi olmayı imkansız hale getirirken, anne ve babaların büyük bölümü de taşınmazlarını evlatları arasında pay yaparak miras bırakıyorlar. 

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

dijital miras bırakılabilir mi Haberi

dijital miras bırakılabilir mi

Akıllı cihazların ve dijital servislerin hayatımızda bu kadar fazla yere sahip olması, kişi öldükten sonra söz konusu cihazlarda ve servislerde bulunan verilerin ne olacağı ve sahipliğinin kime geçeceği konusunun da sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Kripto para ve NFT gibi dijital varlıkların bu şekilde değerlendiği bir ortamda dijital miras konusu ayrı bir öneme sahip olurken, işin bir de ölümden sonraki boyutu bulunuyor. 

Fortune Dergisi'nden Levent Daşkıran'ın haberine göre; Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Yani bilinç sahibi olanların oranı azımsanmayacak seviyede ve bu rakam gittikçe yükseliyor. 

Dijital miras yalnızca bilgisayarda veya...