07 / 07 / 2024

EBRD fonları

EBRD fonları

EBRD, AB ve CIF tarafından fonlanan 350 milyon dolarlık kredi programında sonuçlar açıklandı. Sonuçlara göre 50 binden fazla aile EBRD tarafından gerçekleştirilen TuREEFF programından faydalandı.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Akbank ve EBRD'den, afet bölgesine 90 milyon dolar destek!

Akbank ve EBRD, deprem bölgesi için 90 milyon dolara kadar kredi desteği anlaşması imzaladığını duyurdu. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Piyasalar seçimlere odaklanırken, yatırımcılar da seçim belirsizliği nedeniyle herhangi bir risk almamak için kendilerini güvende hissedecekleri şekilde pozisyonlarını aldı. Peki, şu anda yatırım fonları dünyasında neler oluyor? Yatırımcılar hangi fonları tercih ediyor? İşte uzmanından yanıtları…

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

EBRD fonları Haberi

EBRD fonları

EBRD, AB ve CIF tarafından fonlanan 350 milyon dolarlık kredi programında sonuçlar açıklandı. 

50 bin aile, EBRD, Avrupa Birliği (AB), İklim Yatırım Fonları (CIF) altında bulıunan Temiz Teknoloji Fonu (CTF) tarafından hayata geçirilen kredi programıyla, çevre dostu konutlara yatırımlarda bulundu.

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı (TuREEFF), bireyler, inşaat şirketleri ve enerji tasarruflu ekipman bayilerine kullandırılmak amacıyla Garanti BBVA, Şekerbank, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’na,350 milyon dolara kadar fon imkanı sağladı.

2 bin 800 kişi çevre dostu konutlar satın almak veya mevcut konutlarını enerji tasarruflu teknolojilerle donatmak amacıyla TuREEFF konut kredileri veya tüketici kredileri sundu.

50 binden fazla aile TuREEFF tarafından finansman desteği sunan uzman bayilerden satın aldıkları enerji verimli ısıtma veya soğutma sistemleri, pencereler veya beyaz eşyalar ile evlerinde yenilemelerde bulundu....