07 / 05 / 2024

Enflasyon beklentileri ne durumda

Enflasyon beklentileri ne durumda

TCMB'nin aralık ayı beklenti anketine göre, 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 7,50'den yüzde 7,21'e, 24 ay sonrası içinde yüzde 6,87'den yüzde 6,72'ye geriledi.

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

8 kurum yeni enflasyon tahminini peş peşe açıkladı!

Ülkemizde 2023 yılı enflasyon beklentileri ayrışıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz artışlarına rağmen enflasyon beklentilerinin yüksek olduğunu açıkladı. Gündemden düşmeyen asgari ücret zammı enflasyon beklentilerini etkilerken, 8 kurumun enflasyon tahmini de dikkat çekti...

5 aylık enflasyon rakamı resmen belli oldu! Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte yeni zam tablosu!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. 5 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gözler emekli ve memur maaşların çevrildi. Peki Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merakla beklenen enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verileri, dükkan sahipleri ve kiracılar tarafından da sorgulanıyor. Peki 2023 kasım ayı enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ekim ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren enflasyon verileri, gündemin odak noktasında yer almaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağına dair meraklar artmış durumda.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

Enflasyon verileri ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül enflasyon rakamları ne zaman belli olacak? 

Ekim ayının ilk haftasında Eylül ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı enflasyon verileri ne zaman belli olacak? 

Eylül ayı enflasyon rakamı ne olacak? İşte ekonomistlerin enflasyon tahminleri!

Gelecek haftanın en önemli gündem maddelerinden birisi eylül ayı enflasyon rakamları olacak. Ekonomistler, eylül ayında TÜFE’de yüzde 4,9 artış, yıllık bazda ise yüzde 61,7 civarında artış bekliyor.

Enflasyon rakamları sonrası euro ne kadar oldu? Bugün 1 euro kaç TL? 5 Eylül 2023 euro/TL kuru

TÜİK'in dün açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında dolar ve euro da hareketlilik kaldığı yerden devame diyor. Yükselişe geçen dolar 26,81 TL ile güne başladı. Peki euro ne kadar oldu? Bugün 1 euro kaç TL? 5 eYLÜL 2023 euro/TL kuru...

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri düşüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin 2024 için Avro Bölgesi enflasyon beklentileri bu yılın mayıs ayında 2022 yılı mart ayından bu yana en düşük düzeye indi.

Haziran 2023 enflasyon rakamları resmen  açıklandı! İşte TEFE TÜFE Haziran 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan TEFE TÜFE Haziran 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tek tek açıklandı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Haziran 2023 rakamları...

Enflasyon beklentileri ne durumda Haberi

Enflasyon beklentileri ne durumda


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aralık ayı beklenti anketine göre enflasyon ve faiz beklentileri gerilerken, kur beklentisi yükseldi.


TCMB'nin aralık ayı beklenti anketine göre, 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 7,50'den yüzde 7,21'e, 24 ay sonrası içinde yüzde 6,87'den yüzde 6,72'ye geriledi.


Mevsimsel etkilerle giyim fiyatlarındaki artışlar, yüksek seyreden gıda fiyatlarının bir süredir enflasyon beklentilerindeki iyileşmeyi geciktirdiğini ifade eden ekonomistler, TCMB'nin son dönemde izlediği kararlı sıkı para politikası ve petrol fiyatlarındaki sert düşüş sonrası 2015 yılı enflasyonuna yönelik iyimser beklentilerin korunduğunu dile getiriyor.


Son dönemde TL'de görülen değer kaybının Fed'in faiz artırımına ilişkin ılımlı söylemini devam ettirmesi nedeniyle bir miktar telafi edildiğini dile getiren ekonomistler, kurdaki hareketlerin TCMB'nin gelecek hafta yapacağı para politikası öncesinde faizde bir aksiyon almayacağı yönündeki beklentiyi güçlendirdiğini...