15 / 05 / 2024

eylül 2015 yıllık kira artış oranı

eylül 2015 yıllık kira artış oranı

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Yıllık kira artışı hesaplamaları, Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen kurala göre yapılıyor. Peki, yıllık kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonunu paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak kayıtlara geçti.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta! Şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyeli! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 göz alıcı Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta. Peugeot e-2008 duvar tipi şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyesiyle alıcılara sunuluyor. Peki Peugeot e-2008 Aralık fiyatları kaç lira? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

2023 yılında Pasaport ücretleri ne kadar olacak? 6 aylık, 1-2-3-10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar?

Pasaport çıkarmayı düşünen vatandaşlar 2023 yılı güncel fiyatlarını merak ediyor. Peki, 2023 yılında Pasaport ücretleri ne kadar olacak? 6 aylık, 1-2-3-10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

Tarımda son dakika! Yıllık yüzde 138,15 yükseldi!

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), eylül eyında yıllık bazda yüzde 138,15, aylık yüzde 2,9 yükseliş kaydetti. İşte ayrıntılar...

eylül 2015 yıllık kira artış oranı Haberi

eylül 2015 yıllık kira artış oranı

Yıllık kira artış oranı Eylül 2015!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralayan kiracılar belirlenen miktardaki kira bedelini zamanında ve eksiksiz olarak ödemek ile mükellef oluyor.


Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Yıllık kira artışı hesaplamaları, Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen kurala göre yapılıyor. Kanun gereğince ev ve işyerlerinin kira artış hesaplamaları farklı yapılıyor.


Evdeki kiracıya uygulanacak yıllık zamda ÜFE oranları kullanılıyor. Ancak işyerindeki kiracıya bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor.


ÜFE oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, yıllık kira artış oranı Eylül 2015 nedir?


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,98 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,98 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,19 artış, bir önceki yılın aynı ayına...