20 / 05 / 2024

faiz indirim kararı

faiz indirim kararı

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Cüneyt Başaran bugünkü yazısında Merkez Bankası’nın faiz indirmini değerlendirdi. Başaran, bundan sonra gözlerin kredi faizlerine çevrileceğini belirtti. İşte o yazı....

Yerel zincir marketlerden Ramazan kampanyası: Hem fiyat sabitleme hem de indirim!

Yerel zincir marketlerden son dakika Ramazan kampanyası müjdesi geldi. Başlatılan kampanya kapsamında hem fiyat sabitleme hem de indirim kararı alındı. İşte kampanya ile ilgili detaylar...

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Borsa İstanbul'da rekor yükseliş: TCMB faiz kararı etkili oldu! 20 Temmuz'da BİST'te en çok yükselen hisseler! 

20 Temmuz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), beklenenin üzerinde bir faiz artış kararı açıkladı. Bu karar, yatırımcıların güvenini kazanarak Borsa İstanbul'u hareketlendirdi.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Ağustos itibarıyla kredi kartı faiz oranları yükselecek!

Merkez Bankası'nın faiz artışı kararından sonra banka kredi faizleri 1 Ağustos'tan sonra yükselecek. İşte detaylar...

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten korkutan uyarı! Zarar edersiniz!

TCMB'nin faiz kararını açıklamasıyla birlikte piyasalar yeniden şekillendi. Faiz indirim kararının alınması ile birlikte İslam Memiş'ten beklenen değerlendirme geldi.

Gram altının düşüş nedeni resmen belli oldu! Elinde altın olanlar harekete geçsin

Altın, Fed'in 25 baz puanlık faiz artış kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz döngüsünde yavaşlanacağına dair yorumları sonrası değer kazanırken gram altında yeni rekor görülmüştü. Bu sabah saatlerinde ise gram altında sert düşüşler yaşandı.

Çay fiyatlarında sürpriz indirim kararı! 1 kilosu 53 TL’ye gidiyor... Duyan kapış kapış ediyor!

Siyah çayda dev indirim o markete geldi. 1 kilo çay 54 liradan satışa çıkarken, indirimli ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İşte indirime ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Merkez Bankası yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak? Faizi ne kadar düşürecek?

Reuters anketine katılan 14 ekonomist aynı oranda birleşti. Merkez Bankası'nın gelecek hafta alacağı indirim kararı ile piyasalarda dolar kuru yeniden dalgalanacak.

Bitcoin yıkılmadı ayakta!

Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın uzun zamandır beklenen faiz oranı kararının ardından biraz düştü. Kripto paraların mevcut durumu bu...

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?

Fed'in faiz konusundaki kararından sonra döviz piyasası üzerinde TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları da etkili olacak. Ekim ayı enflasyonu kaç çıkacak ve dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

Dolar, altın ve gümüşte neler olacak? Dolarda sert hareket mi geliyor?

Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra döviz kuru hareketlenmezken, altın ve gümüşte yükseliş yaşandı. Baskılanan döviz kuru patlayacak mı? Öngörüler neler?

faiz indirim kararı Haberi

faiz indirim kararı

TCMB nisan ayında da faiz indirip, üst bandı yüzde 10’a indirdi. Merkez Bankası’nın üst üste 2 ay toplam 75 baz puan faiz indirmesi ve gelecek aylar için de faiz indirimlerine kapıyı açık tutması ister istemez herkesin gözünü, kredi faizlerine çevirdi.


Bu hafta içinde başta konut kredileri olmak üzere bazı kredi oranlarında ufak da olsa düşüş görmeye başladık. Liderliğini kamu bankalarının çektiği bir grup bankanın, konut kredilerinde 120 vadede faizi aylık 1.10 seviyesinin altına çektiğini duyuyoruz. Genel olarak fikir vermesi açısından; yıllık basit faiz hesabıyla, konut kredilerinden yıllık yüzde 13’ler, KOBI ticari kredilerinde yüzde 14-15 seviyeleri, tüketici kredilerinde ise yüzde 16-17’ler bankaların önerdikleri oranlar, seviyeler olarak önümüze çıkıyor. Diğer yandan mevduat faizlerinde de bir miktar gerileme var. Ama oldukça sınırlı. TCMB’nin...