28 / 04 / 2024

Fitch Ratings Türkiye

Fitch Ratings Türkiye

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisiyle ilgili kararını açıkladı. Fitch, Türkiye ekonomisini bu yıl sonunda yüzde 2,4, gelecek sene ise yüzde 2,8 oranında büyümesinin beklendiğini belirtti.

Ekonomistlerden Fitch beklentisi!

Ekonomistler, uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in yarınki Türkiye değerlendirmesinde kredi notunun "yatırım yapılabilir seviyenin" altına indirebileceği tahmininde bulunurken, notun teyidi halinde ise piyasaların buna çok olumlu tepki verebileceğini öngördü.

İş dünyası örgütlerinden Fitch değerlendirmesi!

İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in yarın yapması beklenen Türkiye değerlendirmesinde notun düşürülmesini gerektirecek bir durum olmadığını belirtti

Fitch Ratings: Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı olmadığını belirtti. İşte Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi...

Fitch Ratings Türkiye'nin büyüme tahminini 3,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ve gelişen piyasalara ilişkin büyüme öngörülerini aşağı çekerken Türkiye için beklentisini 0,5 puan artırarak yüzde 3,5'e yükseltti.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek dönemde daha hızlı büyümesini beklediğini belirtti.

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu koruyacak!

Uluslararası finans uzmanları, kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notu ve görünümü değiştirmeyeceği, kredi notunu da “yatırım yapılabilir” seviyede tutacağı öngörüsünde bulundu.

Fitch Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, Türkiye'nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttiğini aslında bu yıl için sonuç tahminlerinden biraz daha iyi olduğunu açıkladı

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Fitch Ratings: Türkiye'nin mali pozisyonu güçlü!

Fitch Ratings Direktörü Kiss, "Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmek önemli, bütçe açığı ise yüzde 3 seviyesinin altında.Bu yıl yüzde 2.7 oranında büyüme bekliyoruz" dedi

Fitch: Türkiye'nin mali pozisyonu güçlü!

Türkiye'nin kredi notunda piyasaların beklentisinin aksine olumsuz karar almayan Fitch Ratings, kararının gerekçelerini açıkladı. Fitch Direktörü Gergely Kiss, karara ilişkin olarak, "Türkiye'nin güçlü mali pozisyonu var" dedi...

Fitch Ratings'ten sigortacılık sektörüne ilişkin açıklama!

Fitch Ratings' ten sigortacılık sektörüne ilişkin açıklama geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’ de sigortacılık sektörünün güçlü bir şekilde büyümesini sürdürmesini beklediğini açıkladı.

Gülcan Üstay: Köprü iptali korkuttu, havalimanı ihalesi kritik!

Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülke kategorisine yükselten Fitch'in Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, önümüzdeki 3 yıl içerisinde yeni bir not artırımı olasılığının yüzde 10 olduğunu söyledi

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Fitch Ratings Türkiye Haberi

Fitch Ratings Türkiye

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisini bu yıl sonunda yüzde 2,4, gelecek sene ise yüzde 2,8 oranında büyümesinin beklendiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşunun “Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin" beklendiği, büyümenin bu yılın sonunda yüzde 2,4, gelecek yılın sonunda ise yüzde 2,8 oranında gerçekleşmesini öngörüldüğü kaydedildi.


Raporda, Türkiye'de enflasyonun ise bu yıl sonunda yüzde 8,0 gerçekleşeceği, gelecek yıl sonunda ise yüzde 7,5 seviyesine gerilemesinin öngörüldüğü belirtildi.


Politika faiz oranının bu yıl sonunda ve 2018 sonunda yüzde 9,0 seviyesinde seyretmesinin beklendiği kaydedilen raporda, dolar Türk lirası kurunun ise bu yıl ve gelecek yıl yaklaşık 3,80 seviyesinde seyredebileceği yer aldı.


Fitch'in küresel ekonomik değerlendirmesinde Türkiye'ye başlığı altında, “Fitch Türkiye ekonomisinde 2017 yılında iyileşmenin ılımlı olmasını bekliyor. Tüketim ve...