06 / 05 / 2024

görükle konut fiyatları

görükle konut fiyatları

Bursa Görükle bölgesi, inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen parasını gayrimenkul yatırımı yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşların en fazla rağbet ettiği lokasyon olma özelliğini koruyor.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları ne olacak? 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım...

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

Çin'de konut fiyatları tam 9 aydır düşüyor!

Büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel şekilde konut fiyatları da tam 9 aydır düşüş gösteriyor. 

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Konut fiyatları yüzde 86,5 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre ortalama konut fiyatları 2023 yılının Ekim ayında yıllık bazda yüzde 86,5 artış gösterdi. 100 metrekare büyüklüğündeki bir konutun ülke genelindeki ortalama fiyatı 3 milyon liranın üzerine çıktı.

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

görükle konut fiyatları Haberi

görükle konut fiyatları

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle bölgesi, inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen parasını gayrimenkul yatırımı yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşların  rağbet ettiği lokasyon olma özelliğine sahip.

TÜİK verilerine göre kasım ayında, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan sonra Türkiye genelinde en çok konutun satıldığı 5’inci kent olan Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi satış istatistiğinde ilk sırada bulunuyor. Nilüfer ilçesine bağlı 64 mahalleden biri olan Görükle ise yatırımlık gayrimenkul alışverişinin adresi olma özelliğini, inşaat sektöründe son dönemdeki daralmaya rağmen korumayı sürdürüyor.

Uludağ Üniversitesi’nin ana yerleşkesine yakınlığıyla dikkati çeken, ulaşım sorunu olmayan huzurlu ve güvenli ortamıyla sadece üniversite öğrencilerinin değil ailelerin de yoğun şekilde tercih ettiği, bu sebeple nüfusunun giderek büyüdüğü Bursa Görükle’de, Türkiye genelinin tersine talepteki artış sebebiyle konut inşaatları...