23 / 07 / 2024

günübirlik ev kiraları ceza

günübirlik ev kiraları ceza

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Ev sahipleri dikkat! 30 gün içinde bildirim yapmazsanız cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren gelişme TBMM'den geçti. Bu kapsamda artık, ev sahiplerinin 30 gün içinde o belgeleri bildirmesi zorunlu olduğu kaydedildi. 

Eski ve yeni kiracının ödediği kiralar gündeme oturdu! 5 katı fark! Eski kiracının ev sahibi olsanız ne hissedersiniz?

Yüzde 25 kira artış oranı bir çok ev sahibini mağdur etti. Evin rayiç bedeli altında kirada oturan eski kiracılar şanslı olduklarını düşünürken, ev sahipleri karalar bağlıyor. Eski kiracılar uygun rakamlara kirada otururken yeni kiracılar yüksek fiyattan kira ödüyor.

Ev kiralarından peşin yüzde 20 stopaj alınırsa, ev sahipleri ile kiracılar yeni bir çatışmaya sürüklenir!

Ev kiralarından peşin yüzde 20 stopaj alınma konusu gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci, yazar ve siyasetçi Şamil Tayyar, konuyla ilgili X sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırı kararına odaklanmış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uygulamanın devam etmesi için bir sebep görmediğini belirtti. Peki yüzde 25 zam sınırı kalkarsa kiralar artar mı? İşte konut piyasasını bekleyenler...

Bodrum'da kiralar yüzde 70 arttı! Günübirlik kiralar 1 milyon TL'yi buldu!

Tatil sezonunun açılmasıyla beraber tatilcilerin gözdesi Bodrum'da daire ve villa fiyatlarında da artış yaşandı. Yüzde 70’leri aşan söz konusu bu artışların yaşandığı ilçede, bazı bölgelerde günübirlik kira fiyatları 1 milyon TL'yi buldu.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.

Ev sahipleri dikkat: Son 9 gün kaldı! Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa verginizi unutmayın!

Değerli konut vergisinin ilk taksit ödemelerinin son günü 29 Şubat olarak açıklandı. Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergide tüm detaylar belli oldu. Peki kimler değerli konut vergisi ödeyecek, kimler muaf olacak? 

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

günübirlik ev kiraları ceza Haberi

günübirlik ev kiraları ceza

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başkent Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik gerçekleştirilen denetimde, 16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.
 

Ayrıntılar...