08 / 05 / 2024

istanbul askeri havalanı uçak parkı

istanbul askeri havalanı uçak parkı

İstanbul Yeşilköy'de yer alan Yeşilköy Askeri Havaalanı, Ulaştırma Bakanlığı'na tahsis edil. Bakanlık, 750 dönüm araziye 40 uçaklık park alanı inşa edecek...

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.

İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi mi yapılacak?

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi yapılacağını söyledi.

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

İstanbul Çekmeköy’deki askeri alan imara açılıyor!

İstanbul Çekmeköy’deki askeri alanın planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geçti. 

İstanbul Golf Kulübü’nün yerine askeri lojman inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk spor kulübü olan İstanbul Golf Kulübü’nün bulunduğu araziye askeri lojman yapılıyor. Proje 350 dönümlük alanda hayata geçirilecek.

Somali'deki Türk askeri eğitim tesisi Ocak'ta açılacak!

Somali'de inşası süren Türk askeri eğitim tesisi ocak ayında hizmete girecek. Istanbul-Mogadishu General Construction Yöneticisi Ebubekir Şahin, projenin detaylarını anlattı.

İstanbul ve Ankara'daki askeri birlikler taşındı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan İstanbul ve Ankara'daki askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona erdi.

İstanbul'daki arazilerin yüzde 10'u askeri alan!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul'un arazi mülkiyetinin yüzde 10'u askeri alanlara ait, dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanım hakkının olduğu ortaya çıkıyor" dedi

Avrupa Hazır Beton Birliği'nin 2015 kongresi Türkiye'de yapılacak!

Türkiye Hazır Beton Birliği yürüttüğü yoğun çalışmalar sonunda Avrupa Hazır Beton Birliği 2015 Kongresi'ni Türkiye'ye kazandırdı. THBB, Avrupa ve dünyanın önde gelen sektör temsilcilerini 4-5 Haziran 2015'te istanbul Askeri Müze'de ağırlayacak.

Radisson Blu Hotel & Spa, İstanbul'un ilk Spa oteli oldu!

Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla” kentin gürültüsünden uzakta, İstanbul’un tatil tadındaki yeni şehir oteli olarak konumlandı.

istanbul askeri havalanı uçak parkı Haberi

istanbul askeri havalanı uçak parkı
İstanbul Yeşilköy'de Yeşilköy Askeri Havaalanı'nın konumlandığı, 750 dönüm arazi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na tahsis edildi.  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu bölgeye 40 uçaklık park alanı inşa...