25 / 07 / 2024

İstanbul sivrisinekle mücadele

İstanbul sivrisinekle mücadele

1985 yılında İstanbul Belediyesi ve Türk Hava Kurumu'nca ortaklaşa düzenlenen havadan ilaçlama çalışmalarına başlanmış. Türk Hava Kurumu bu iş için üç uçağını görevlendirmiş. İlaçlama çalışmaları 500 milyon liraya mal olacakmış.

AK Partili Mahmut Atilla Kaya'dan 15 maddelik 'Karabağlar TOKİ' açıklaması: CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'ın TOKİ arazisi ile ilgili açıklamalarına tam 15 maddeyle yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "750 dar gelirli hemşehrimiz için CHP ile mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Borsada spor kulüpleri arasında hisseleri en fazla kazandıran takım hangisi?

Borsa İstanbul’da işlem gören futbol kulüpleri ligde kıyasıya bir mücadele verirken elde ettikleri başarılar ve kulüplerine sağladıkları maddi katkılarla borsadaki değerlerini de belirlemiş oluyorlar. Peki borsanın şampiyonu kim? Detaylar haberde.

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Hükümetin yüksek dolar ve enflasyona karşı mücadele için atılacağını açıkladığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, 'Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlanmıştır' açıklaması yaptı.

Hükümetten piyasayı sallayacak "büyük zam" adımı! Doların yükselmesinin ardından gelen kritik adım

Enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektörü temsilcileriyle İstanbul'da bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” dedi.

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

İstanbul'un dönüşüm maliyeti 500-600 milyar TL!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kentsel dönüşümün topyekun mücadele, birlikte çözüm bulmak ve devlet kaynaklarının aktarımına bağlı olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, İstanbul'un dönüşüm maliyetinin 500-600 milyar Türk Lirası olduğuna dikkat çekti.

Şile'de kaçak konteynerle mücadele devam ediyor!

İstanbul'un Şile ilçesinde hazine arazilerine kurulan kaçak konteyner ve prefabrik evlerin sökümü devam ediyor. 

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

İstanbul sivrisinekle mücadele Haberi

İstanbul sivrisinekle mücadele



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Kurumu'nca ortaklaşa düzenlenen havadan ilaçlama çalışmaları başladı. Yeşilköy Askeri Havaalanı'ndan kalkan Türk Hava Kurumu'na ait uçak, dün bir saat süreyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Gaziosmanpaşa ilçelerini havadan ilaçladılar.


Havadan ilaçlama


Belediye-THK işbirliği ile sivrisineklere karşı yoğun bir mücadele başlatıldı.


450-500 milyona mal olacak ilaçlamada ilk etapta 18.5 ton ilaç kullanılacak




Havadan ilaçlama


   İstanbul'da sinekle mücadele için ilk defa uçak kullanılarak havadan ilaçlama yapılmaya başlandı. Dünya Sağlık Teşkilatı'nın tavsiye ettiği insan sağlına zararsız ilaçların kullanıldığı...