24 / 07 / 2024

kahramanmaraş afşin bakır madeni

kahramanmaraş afşin bakır madeni

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi çerçevesinde bölgede yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır molibden rezervi tespit edilmesinin yankıları sürüyor....

Hurda deyip geçmeyin! Fiyatları cep yakıyor! Hurdaya bugün de zam geldi! Güncel bakır ve demir hurda fiyatları...

Hurda fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Özellikle bakır hurda fiyatları yatırımcılar ve geri dönüşüm sektörü için büyük merak konusu olmaya devam ediyor. Güncel bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 

Bakır fiyatları, Fed beklentisi ile yükseldi

Endüstriyel emtialar, Fed'in faiz artırımlarının sona ereceğine dair yükselen iyimserlikten faydalanırken bakır temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Kahramanmaraş Afşin'de 'Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli atıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'nin Kahramanmaraş'taki ilk temeli Afşin'de atıldı. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş Afşin'deki 328 köy evi kış gelmeden tamamlanacak!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra yapım çalışmalarına başlanan 328 köy evinin kaba inşaatı tamamlandı. Evlerin inşaatının kış gelmeden tamamlanması planlanıyor.

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Hurda fiyatlarına indirim geldi mi? Bakır ve demir hurda fiyatları güncel ne kadar? 20 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları, Çin'in 10 aydan bu yana ilk kez kredi faizini düşürmesinden sonra gerilerken gözler hurda piyasasına çevrildi. Hurda fiyatlarına indirim geldi mi? Bakır ve demir hurda fiyatları güncel ne kadar? 20 Haziran 2023 hurda fiyat listesi.

Demir ve bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları resmen fırladı! 14 Haziran 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları, Çin'in 10 ay sonra ilk kez faiz oranlarını düşürmesi ile yükselişe geçti. Bu durum bakır hurda fiyatlarını da yansıdı ve hurdaya büyük zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 202, hurda fiyat listesi.

Kahramanmaraş Afşin'deki deprem konutları yükseliyor!

Depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılan kalıcı konutların inşası sürüyor.

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları

Çin’den gelen talebe ilişkin endişelerin ABD borç tava­nını uzatma anlaşmasına ilişkin iyimserliği gölgelemesiyle bakır fiyatları gerilemeye başladı. Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncelhurda fiyatları.

Hurda fiyatlarına dev indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu! 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Çin'deki talep endişeleri demir cevheri vadeli fiyatlarının gerilemesine neden olurken, yurt içi piyasalarda da hurda fiyatlarıı etkiledi. Hurda fiyatlarına dev indirim geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları yerle bir oldu. 26 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen çakıldı! 24 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Çin'de devam eden talep endişeleri demir cevheri vadeli fiyatlarının düşmesine nedne olurken yurt içi piyasalarda da hurda fiyatlarını etkiledi. Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları resmen çakıldı! 24 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 23 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Çin'de talep endişeleri devam ediyor. Demir cevheri vadeli işlemleri gerilerken gözler bakır ve demir hurda fiyatlarına çevrildi.Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 23 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi ve Çin'deki talep endişesi sebebiyle geriledi. Bu durum, bakır hurda fiyatlarını da etkiledi ve hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları.

kahramanmaraş afşin bakır madeni Haberi

kahramanmaraş afşin bakır madeni

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğü Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları Projesi çerçevesinde bölgede yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır molibden rezervi tespit edilmesinin yankıları sürüyor. Rezerv tahmininin tutması halinde yaklaşık 100 yıla yakın bir işletme süresine sahip olacak maden sahasına ev sahipliği yapan köylüler, tarlalarının değer kazanacağını ve istihdam oluşturacağını düşünüyor. Maden sahasında incelemelerde bulunan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, sahanın işletmeye açılmasının bölgeye büyük bir zenginlik katacağını söyledi. Hüyüklü Köyü Muhtarı Fatih Arslan ise maden sahasının açılmasının köylerindeki işsizliği bitireceğini kaydetti. 


Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü ile Nadır köyleri arasında kalan ve Kayışın dibi mevkiinde yoğunlaşan aramalarda 900 metre derinliğe kadar yapılan sondajlar neticesinde, kurşun ve çinko da içeren maden sahası tespit edilmişti. Magmatik kitle...