29 / 04 / 2024

Kapsam ve sigorta yapma zorunluluğu

Kapsam ve sigorta yapma zorunluluğu

Konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya zorunlu deprem sigortası deniyor. Deprem sigortası yaptırmak devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut hariç kaldırılıyor. Teklif komisyonda kabul edildi. İşe ev alacakları ilgilendiren o gelişme...

İzmir Çiğli'deki o araziye tam 101 milyonluk teklif! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre  özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi'ndeki taşınmaz için tam 101 milyon TL'lik teklif geldi.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

İkinci, üçüncü evini alacaklara bir şok daha! 1 milyonluk kredide tam bu kadar BSMV ödenecek!

Hükümet tarafından çalışmaları başlatılan torba yasada; ikinci ve üçüncü ev için konut kredisi kullananların Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ödemesi ile ilgili düzenleme de yer alıyor. Peki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi nedir? Ne kadar ödenecek? İşte merak edilenler...

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

Merkez Bankası'ndan yeni sadeleşme hamlesi!

Merkez Bankası, Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırırken, Sistemik Risk Veri Takip Sistemi'nin kapsamını firma kapsamı ve firmaların ülke ekonomisindeki temsil düzeyini yükseltmek için güncelledi.

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Kasko fiyatları üçe katlandı! Şirketler bazı modellere kasko yapmıyor! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Araç fiyatlarındaki artışın ardından gözler kasko ve sigorta poliçelerine çevrildi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, "Geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 140 oranında artış gösterdi" ifadesini kullandı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

Kapsam ve sigorta yapma zorunluluğu Haberi

Kapsam ve sigorta yapma zorunluluğu

Zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası!

Konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya zorunlu deprem sigortası deniyor.  Zorunlu Deprem sigortası olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.


Deprem sigortası devlet tarafından zorunlu olarak yapılması gerekiyor. Deprem sigortası yaptırabilmek için, DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmeniz yeterli oluyor. 


Deprem sigortası için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


Kapsam ve sigorta yapma zorunluluğu

MADDE 10- (1) 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi...