19 / 05 / 2024

Karavan talepleri COVID

Karavan talepleri COVID

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve dengeleri değiştiren yeni tip koronavirüs salgını karavan taleplerini de patlattı.

Karavana talep 4 kat arttı, karavan üreticiler 1 yıl sonra gün vermeye başladı!

Karavana olan talep geçen senelere göre 4 kat artış gösterince karavan üreticileri de bu taleplere yetişemez oldu. Karavan üreticileri de ancak 1 sene sonraya gün vermeye başladı. 

BİM'de katlanabilir RKS elektrikli bisiklet 19 bin TL, çekme karavan 239 bin TL! BİM aktüel ürünlerde dev fırsat!

BİM'de katlanabilir RKS elektrikli bisiklet ve çekme karavan fiyatları dikkatleri çekiyor. İşte BİM 20 Mart 2024 aktüel kataloğu...

A101'e 35 bin TL'ye üç tekerlekli elektrikli moped, 240 bin TL'ye çekme karavan geliyor! Perşembe günü satışta! 

A101, 14 Mart 2024 tarihinde satışa sunulacak ürünleri tek tek açıkladı. En çok dikkat çekenler A101 Ekstra'da satışa sunulacak olan ERBA Karavan 4.00 Çekme Karavan ve APEC APM2 Üç Tekerlekli Elektrikli Moped oldu. İşte ayrıntılar ve  A101 14 Mart 2024 fiyat listesi...  

İşte tarihin ilk karavanı!

Tarihin ilk karavanı fotoğraflarıyla ortaya çıktı. Facebook'ta 'Sanat ve Arkeoloji' isimli grubun yöneticisi, tarihin ilk karavanı ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...

Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST açıldı!

İstanbul 4. Karavan ve Ekipmanları, Outdoor ve Kamp Malzemeleri, Tiny House Fuarı KARAVANİST, İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

A101'de TV ünitesi 890 TL'ye, bölmeli kitaplık 490 TL'ye, karavan 199.900 TL'ye satılacak! A101 26 Ekim kataloğu

A101'in 26 Ekim 2023 aktüel ürünleri arasında yer alan TV ünitesi 890 TL'ye, bölmeli kitaplık 490 TL'ye, karavan 199.900 TL'ye satılacak. İşte a101 aktüel ürünler fiyat listesi...

A101'e 4.00 Çekme karavan geliyor! A101 26 Ekim Perşembe online aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi

A101'in 26 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Yayımlanan katalogda 4.00 Çekme karavan dikkat çekiyor. Peki, A101 aktüel ürünler ne kadar, kaç TL? İşte A101 aktüel ürünler kataloğu...

Tiny Home Show ve Karavan Show Eurasia kapılarını açtı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yeni karavan modelleri ve tekerlekli mobil evlerin lanse edildiği Tiny Home Show ile Karavan Show Eurasia 27 Eylül'de kapılarını açtı.

Karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

Evlerinin konforunda seyahat etmek isteyenler, çözümü tiny house’ların bir diğer alternatifleri olan el yapımı, lüks karavanlarda buluyor.  Ayrıca 20 milyar doları aşan karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor...

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!

3. İstanbul Karavan Festivali 19 Mayıs’ta başlıyor!

Karavan kullanıcıları ve doğaseverlerin merakla beklediği İstanbul Karavan Festivali, bu yıl 3. defa 19 Mayıs-20 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde Kilyos’ta gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Karavan talepleri COVID Haberi

Karavan talepleri COVID

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve dengeleri değiştiren koronavirüs salgınıyla değişim yaşayan sektörlerin başında turizm geliyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, doğaya dönüş ve mavi turlara ilgi katlanırken kamp, çadır, ve karavan turizmi de yoğun ilgi göriyor.

Taleplerin koronavirüsle arttığı karavanda üretici sayısı da taleple doğru orantılı olarak artıyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sektörde üretim kapasitesi artınca, yüksek talep de karşılanamadı. Yaşanan son gelişmelere göre, bugün verilen siparişler en erken 3 ay sonra teslim ediliyor.

2 yıldır ilgi artıyor


İzmir'de karavan üreten bir firmanın Genel Müdürü Atilla Savaşçı, Anadolu Ajansı muhabirine sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Svaşçı, yaklaşık olarak 2 senedir karavana sürekli artan bir ilgi olduğunu dile getirdi.

"Siparişlerimiz oldukça yoğun. Motokaravan için yaklaşık 3,5-4 aylık, çekme karavanlara ise 45-60 gün sonraya...