24 / 07 / 2024

keşan inşat sektörü

keşan inşat sektörü

İnşaat Mühendisi Bayram Ay, "13 Ekim Dünya Konut Günü" nedeniyle değerlendirmelerde bulunurken; insanların Konut alırken nelere dikkat etmesi hakkında düşüncelerini aktardı.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!

Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!

Başta çimento ve demir olmak üzere inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde meydana gelen fiyat artışları uzun süredir sorunlarla boğuşan inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. DİMDER Başkanı Elaldı, “Önümüzdeki yıllarının çok ciddi sıkıntılardan geçeceğini biliyoruz” dedi.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

İnşaat Sektörü ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek’ için tek çatı altında toplandı!

İnşaat Deryası tarafından, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'İnşa Edenler' gala ve panel organizasyonunda inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

keşan inşat sektörü Haberi

keşan inşat sektörü

İnşaat Mühendisi Bayram Ay, "13 Ekim Dünya Konut Günü" nedeniyle değerlendirmelerde bulunurken; insanların Konut alırken nelere dikkat etmesi hakkında düşüncelerini aktardı. "Konut yapımında durgunluk yaşanmaya başladı" Keşan'da konut yapımında belli bir durgunluğunun yaşanmaya başladığını belirten Ay. "Konut faizlerinin artmasının bunda biraz etkili olduğunu düşünüyorum. Konut geçmiş süreçte, yatırım amacıyla düşünülüyordu. Konut alanlar, kiraya vererek gelir ve kar elde etmeye çalışıyorlar. Ancak, son dönemde yatırım amaçlı çok verimli olmuyor ve çok fazla düşünülmüyor. Elbette ki, İstanbul'da verimli oluyor ancak. Keşan'da çok fazla olmuyor, "dedi. 


"Konutlarda kalite arttı" 

Konut kalitesinin tüm Türkiye'de olduğu gibi Keşan'da da, her geçen gün arttığına dikkat çeken Bayram Ay, sözlerine şöyle devam etti: 'Konutlarda ısı yalıtımı ve enerji tüketimde eksikliklerimiz vardı. Ancak, son süreçte bu konuda bilinçlendik ve...