05 / 05 / 2024

kira ne zaman ödenir

kira ne zaman ödenir

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, ilk kira ne zaman ödenir? Kiranın ödenmemesi halinde ne yapılır?

Kira bedelinin ödenme zamanı!

Mal sahibi belirlenen süre boyunca taşınmaz malının kullanım hakkını kiracısına devrediyor; kiracı da belirlenen kira bedelini belirlenen zamanlarda ödemek ile yükümlü oluyor. İşte kira bedelinin ödenme zamanı...

Kira bedeli ne zaman ödenir?

Kiralama ilişkilerinde taraflar arasında anlaşmazlıklara neden olan hususlar arasında kira bedeli ödenme zamanı da yer alıyor. Peki kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ne zaman ödenmeli?

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Ocak 2024 kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Yeni yıla girmeye artık sayılı günler kala pek çok mülk sahibi Ocak 2024 kira artış oranları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Ocak 2024 kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahiplerinin en çok merak ettiği konu, yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman kaldırılacak?

Ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getiren yüzde 25 kira zammı sınırlaması ne zaman sona erecek merak konusu. İşte haberin ayrıntıları...

Kira zammı ne zaman açıklanacak? Ekim 2023 kira artış oranı için Gözler TÜİK'te!

Kira artış oranları hak sahibi ve kiracılar tarafından merakla takip ediliyor. Peki, Kira zammı ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 zam sınırı ne zaman kaldırılacak?

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

kira ne zaman ödenir Haberi

kira ne zaman ödenir

İlk kira ne zaman ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kiracı, kiraladığı taşınmaza karşılık kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, ilk kira ne zaman ödenir?


İlk kira ödeme zamanı:

İlk kira yapılan anlaşmaya göre değişmek ile birlikte peşin olarak ödeniyor. Genellikle ilk kira oturulan ay kira başlangıç tarihinden sonra ilk 5 gün içerisinde ödeniyor. 


Son kira ödeme zamanı:

Son  kira ödemeleri de tahliyeden önceki son ay...