17 / 05 / 2024

KOBİlere arsa kolaylığı

KOBİlere arsa kolaylığı

Hükümet OSB'lerde KOBİ'lere arazi önceliği sağlamaya hazırlanıyor. Hedefte değerlendirilmeyen araziler var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Üretim Reform Paketi ile girişimciler için daha fazla sanayi parseli üreteceklerini belirtti.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı başladı! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışı yapacağını duyurdu. Buna göre 48 şehirde 1.140 arsayı ödeme kolaylıkları ile satışa sunan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, başvuruların başladığını açıkladı. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hangi illerde arsa satışı yapacak ve şartlar neler?

Araba alacaklar dikkat! Opel modellerinde yılın son fırsatları! 

Opel Türkiye, aralık ayında binek ve SUV modellerinde müşterilerine seçenekler sunarken, hafif ticari araç modellerinde ise KOBİ'lere teklifler sağlıyor.

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen yerlerdeki KOBİ'lere 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacağını duyurdu. İşte o kredinin tüm detayları....

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

KOBİ'lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği kentlerdeki KOBİ'lere kapsayan destek paketinin deprem bölgesindeki ticari hayattaki hareketliliği artırması ve toparlanma sürecini hızlandırması bekleniyor.

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin detayları tek tek açıklandı!

Depremzede KOBİ'lere finansman desteğinin ayrıntıları tek tek belli oldu. İşte söz konusu destek ile ilgili son dakika detayları...

Depremden etkilenen KOBİ'lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Depremden etkilenen KOBİ'ler için destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. KOBİ'lere bir destek de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) geldi. 

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından, depremden etkilenen 11 şehirdeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verilecek. İşte ayrıntılar...

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

İş Bankası’ndan bomba gibi kampanya! Yeni müşterilere özel 0 faizli kredi veriyor!

İş Bankası, esnaf ve KOBİ’lere yönelik oldukça cazip bir kampanya düzenledi. Banka, yeni müşterilere özel 31 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuruda bulunanlara 0 faizli Hoş Geldin kredisi kullandıracak.

Depremzede KOBİ'ye 500 bin TL'ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar KOBİ’lere finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

Selden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lere Acil Destek Kredisi müjdesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada selden etkilenen illerdeki KOBİ'lere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 300 bin TL'ye kadar "Acil Destek Kredisi" sağlanacağını açıkladı.

Bakan Kacır duyurdu! Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman desteği sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman sağlanacağını duyurdu.

KOBİlere arsa kolaylığı Haberi

KOBİlere arsa kolaylığı

TÜRKİYE ekonomisinin yaklaşık yüzde 95'ini küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) oluşturuyor. Bu işletmelerin büyük bir kısmı geçmişte kentlerin dar sokaklarında küçük atölye denilebilecek tarzdaki yerlerde faaliyet gösteriyordu. Ancak 1980'li yıllarda organize sanayi bölgelerinin (OSB) yaygınlaşmasıyla birlikte buralar da iş yapmaya başladı. Bugün ise dünyaya rol model olan OSB'lerde yer bulmak neredeyse imkânsız hale geldi. Yeni hedef, bu bölgelerdeki katma değeri artırmak. Bu kapsamda yeni uygulamalar da gündeme geliyor. 


ARAZİ ÖNCELİĞİ 

Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni proje kapsamında KOBİ'lere OSB'lerde arazi önceliği sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Üretim Reform Paketi ile girişimciler için daha fazla sanayi parseli üreteceklerini belirtti. Işık "Üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Üretim Reform Paketi'yle OSB'lerdeki başarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Girişimciler...