24 / 07 / 2024

müzeler engelliler ücretsiz

müzeler engelliler ücretsiz

Türkiye'de 54 müze ve 2 ören yerinin engelliler için düzenlemesine 2.75 milyon lira harcandı. Ayasofya ve de Topkapı için 82 bin TL ödenek ayrıldı.

THY açıkladı! Tüm uçaklarda ücretsiz olacak olan yeni uygulama ne?

Türk Hava Yolları (THY) ile TÜRKSAT arasında anlaşma imzalandı. THY, tüm uçaklarında yolcularına ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti sağlayacağını duyurdu. Buna göre, proje bu senenin sonunda başlamış olacak.

Devre mülk dolandırıcılığı hayrete düşürdü: 10 milyar TL dolandırılan mağdurlar, yeniden dolandırıldı!

Yalova'da, ikna kabiliyeti yüksek özel eğitimli kişileri kullanarak otellerinde devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle 36 bin kişiyi 10 milyar TL'den çok dolandırdıkları belirlenen suç örgütüne ilişkin operasyon yapıldı. Detaylar şaşırttı. İşte ayrıntılar...

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Dolandırıcıların otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Marmaray, metrobüs, metro, otobüs 29 Ekim'de bedava mı? 29 Ekim ücretsiz toplu taşımalar! Dışarı çıkacaklar hemen bakın!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala, Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama hazırlıkları devam ediyor. 

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

İBB duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müjdeli haberi duyurdu. İBB Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere müjde: Ücretsiz 10 GB internet uygulamanın başlayacağı tarih netleşti İşte başvuru adımları

Milyonlarca gencin meraklı bekleyişini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun müjdeli haberi sonlandırdı. Bakan Uraloğlu, ücretsiz 10 GB internet için tarihi açıkladı. İşte 10 GB internete ilişkin tüm merak edilenler...

Emekliler çileden çıktı! Bakan Göktaş’a ‘ücretsiz toplu ulaşım’ mektubu yazdı!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a ücretsiz ulaşıma ilişkin mektup yazdı. 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanırken yaşadığı aksaklıkların giderilmesini talep eden Ergün, Bakan Göktaş’a mek

İstanbul'da yarın toplu ulaşım ücretsiz mi olacak? 

İstanbul'da okulların 11 Eylül Pazartesi günü açılması için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul trafiği, şehir içi kameralar aracılığıyla anlık olarak takip edilecek. İETT, her gün 1.636 ek sefer düzenleyecek. Toplu ulaşım ücretsiz olacak. İşte detaylar...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

SON DAKİKA: Yarın toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metrobüs, metro, İETT otobüs, Marmaray, vapur, tramvay ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın heyecanla beklenen kutlamalarına geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi, bu önemli tarihte toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek mi, yoksa bu yıl farklı bir uygulama mı olacak, merak konusu. İşte detaylar...

müzeler engelliler ücretsiz Haberi

müzeler engelliler ücretsiz


Turizmde engeller kalkıyor. Tesislerin daha erişilebilir olması yönündeki çalışmalarını sürdüren Kültür Ve Turizm Bakanlığı müzeleri de engelliler için yeniliyor. 

Bakanlıktan edindiğimiz bilgiye göre, son iki yılda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yatırım programında yer alan ‘Genel Müdürlüğe Bağlı Müzelere Engelliler için Ulaşılabilir Düzenlemeler Yapılması’ işi kapsamında 454 bin TL ödenekle 10 adet müzede ulaşılabilirliğin sağlanmasına yönelik uygulamalar tamamlandı. 


2.2 MİLYON TL ÖDENEK


Ayrıca; mevcut müzelerin onarımı, teşhir-tanzimi, ören yerlerinin çevre düzenlemesi işleriyle yeni müze inşaatı çalışmaları kapsamında yaklaşık 2.2 milyon TL ödenekle 44 adet müze ve 2 adet ören yerinde engelli ulaşılabilirliğine yönelik asansör yapımı, engelli rampası, tuvalet vb. düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra; 2014 içerisinde 5 müze ve 5 ören yerinde engelli ulaşılabilirliğine yönelik çalışmaların gerçekleştirileceği belirtildi. 


Ayasofya için 82...