04 / 05 / 2024

on yıllık kiracı tahliyeleri

on yıllık kiracı tahliyeleri

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni uygulama ile, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracısını sebep göstermeden çıkarabilecek. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye şartları nelerdir?

On yıllık kiracı tahliyesi Temmuz'da başlayacak!

1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ev sahipleri on yıllık kiracılarını evden çıkarma hakkına sahip olacak. Hem de herhangi bir gerekçe göstermeden. Peki bu hakkı ev sahiplerine kim veriyor?

10 yıllık kira sözleşmesi tahliye!

Türk Borçlar Kanununa göre 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelenen "10 yıllık kira sözleşmesi tahliye" uygulaması için son 17 gün bulunuyor...

Temmuz ayı "kiracı tahliye" ayı olacak!

1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren iki senelik süre ile ertelenen 10 yıllık kiracı tahliyeleri için son 20 gün kaldı. Temmuz ayı itibarıyla 10 yıllık kiracılar sebepsiz tahliye edilebilecek ve Temmuz ayı "kiracı tahliye" ayı olacak..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracıların oturdukları eve dair pek çok sorusu olabilir. Onlardan biri de 1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? İşte sorulan soruların detayları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...

5 yıllık kiracı tahliye edilebilir mi?

Konut kira fiyatlarının artması ile birlikte bir çok ev sahibi ve kiracı karşı karşıya geldi. Enflasyonun üstündeki kira zamları sonrasında davalarda patlama yaşandı. Peki, 5 yıllık kiracı tahliye edilebilir mi? İşte tüm merak edilenler...

on yıllık kiracı tahliyeleri Haberi

on yıllık kiracı tahliyeleri

10 yıllık kiracı tahliye şartları!

Kiracı ile ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinin yasal sınırları 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Kanunda ev sahibinin ve kiracıların birbirine karşı sahip olduğu birtakım hak ve sorumluluklar yer alıyor.


Kanun gereğince, kiracılar nasıl her istediği zaman evden çıkamazken; ev sahipleri de aynı şekilde haklı bir neden olmadıkça kiracısını evden çıkaramıyor. Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni uygulama ile, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracısını sebep göstermeden çıkarma hakkına sahip oluyor.


Peki ev sahibinin 10 yıllık kiracısını çıkarırken hangi koşullara uygun davranması gerekiyor. 10 yıllık kiracı tahliye şartları nelerdir?


10 yıllık kiracı tahliye şartları Borçlar Kanunu madde 347'de açıklanıyor. Kanun gereğince, ev sahibinin kiracısına en az üç ay önce yazılı bildirimde...