20 / 05 / 2024

ora nın iflası

ora nın iflası

İstanbul Ticaret Mahkemesi, Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro kredi verdiği İstanbul Bayrampaşa’daki Ora Alışveriş Merkezi ve Otel Kompleksi’nin iflas erteleme başvurusunu reddetti ve iflasına karar verdi...

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

Gayrimenkul devi Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Chrysler Binası'nın sahibi olan şirkete Avusturya mahkemesi, New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Emlak devi Signa'nın çöküşü, Avrupa'daki bankaların kredi kalitesini vurdu!

Avrupa'nın önde gelen emlak ve perakende holdinglerinden Signa'nın iflası bankaları da etkiledi. Bazı ülkedeki bankaların kredibilitesi ve karları üzerinde olumsuz bir etki olarak tanımlandı.

Tedarik sorunu kamyon devini vurdu! İflas bayrağını çekmek üzere

Dünya genelinde özellikle teknoloji tabanlı kriz giderek genişliyor. Tedarik sıkıntıları ve sermayeye erişim gibi zorluklar firmaları zor duruma düşürüyor. Bu kez İsveç merkezli Kamyon devi Volta Trucks iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Dünyaca ünlü şirket 6 yıl önce iflas vermişti. Şimdi yeniden dönüyorlar

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, 6 yıl önce iflas vermesinin ardından yeniden piyasaya dönüyor.

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Perakende devi iflas etti! 12 bin çalışan işsiz kaldı

İngiliz indirim marketleri zinciri Wilko'nun Perşembe günü iflasını açıklayacağı ifade edildi. 400 mağazaya sahip şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunmakta. İşte tüm detaylar...

Dev firma resmen iflasını verdi. Müşterileri şaştı kaldı. Herkes karar açıklanınca şok oldu

Bursa'da köklü tekstil firmaları arasında yer alan bir firma iflasını verdi. Yıllardan bu yana firma ile iş yapan müşterileri ise şaşkına döndü.

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

Milyonlarca kişinin hayatına etki eden dev şirket iflasın eşiğinde

15 milyon kişiye hizmet veren ancak son yıllarda 14 milyar sterlinlik borç biriktiren Thames Water iflas etmek üzere. Su ve kanalizasyon sektöründe hizmet veren şirketin CEO'su da istifasını sundu.

ora nın iflası Haberi

ora nın iflası


 İstanbul Ticaret Mahkemesi, Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro kredi verdiği İstanbul Bayrampaşa’daki Ora Alışveriş Merkezi ve Otel Kompleksi’nin iflas erteleme başvurusunu reddetti ve iflasına karar verdi. Ziraat Bankası’nın Kredi Politikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Göğebakan, şirkete mahkeme kararından önce sundukları yeniden yapılandırma planının artık uygulanamaz hale geldiğini söyledi. Göğebakan, şirketin varlıklarına mahkeme tarafından atanan iki bilirkişi, iki de BDDK onaylı SPK lisanslı değerlendirme şirketinin 200 milyon Euro ile 270 milyon Euro arasında fiyat biçtiğini kaydetti. Göğebakan, “Biz ipotekli alacaklıyız. Varlıkların satılması durumunda ilk para bize gelecektir. Ancak bu süreç zaten 5-6 yıl sürer. Ora gerçekten de iki farklı otel konseptiyle alışveriş ve eğlence merkezi olarak ekonomik açıdan önemli bir tesis. Ancak bugün icradan 250 milyon Euro fiyatla satışa...