27 / 05 / 2024

rusya krizi konut sektörünü etkiler mi

rusya krizi konut sektörünü etkiler mi

2016'da Türkiye konut sektörünü odağına alacak yabancı yatırımcıların sadece Arap yarımadası ve körfez ülkelerinden değil hatırı sayılır bir ölçüde Kuzey Avrupa ülkelerinden de olacak.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve konut krizi giderek büyürken benzer bir durum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

rusya krizi konut sektörünü etkiler mi Haberi

rusya krizi konut sektörünü etkiler mi

2016'da Türkiye konut sektörünü odağına alacak yabancı yatırımcıların sadece Arap yarımadası ve körfez ülkelerinden değil hatırı sayılır bir ölçüde Kuzey Avrupa ülkelerinden de olacağını düşünüyorum. Zira 2015'in ikinci yarısı Avrupa'da küresel ısınma ve iklim değişikliği konferansları, oturumlarıyla geçti. Tüm dünyada ama özellikle Avrupa'da bu bilinç her geçen gün yaygınlaşıyor. Hal böyle olunca da coğrafi açıdan en şanslı ülkelerden biri olan Türkiye'ye hızla Kuzey Avrupa'dan çok daha fazla yatırımcı alacak. Rusya krizi yüzünden turizmin alacağı yaranın bu yolla sarılacağını düşünmek hayalperestlik olur belki ama kuşkusuz iklim değişikliği bilinci, sezonluk turizm yatırımcısını konut yatırımcısına dönüştürecektir. 


BELLİ Kİ OLMAYACAKLAR: 


-150 m2 nin altındaki evlere %1 KDV uygulaması 

-Rant vergisine konu olacak emsal artışlarının doğru ve eksiksiz tanımlarının yapılarak nazım planlarına işlenmesi 

-Tapu kayıtlarındaki eksik ve yanlış...