27 / 04 / 2024

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak.

IMF açıkladı: Türkiye’de enflasyon da dolar da yüksek kalmaya devam edecek!

IMF Bahar toplantısında Dünya Ekonomik Görünümü raporunda Türkiye ile ilgili tahminlerini de paylaştı. Raporda 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 45 seviyelerinde açıklanırken doların da yükselişine devam edeceği görüldü..

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak Haberi

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi  kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak. İki ülkenin  ürünleri, söz konusu ticaret merkezlerinde bazı vergi avantajlarıyla satışa sunulacak


Çeşitli resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Suudi  Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud'un heyetinde Ticaret ve Sanayi  Bakanı Tevfik bin Fevzan er-Rebia da yer aldı.


Konuk Bakan er-Rebia, Türkiye ziyareti kapsamında Gümrük ve Ticaret  Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ve  ekonomik ilişkilerle iş birliği olanakları ele alındı.


Bakan Tüfenkci, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında ticaret  merkezlerinin kurulması önerisinde bulunurken, böylece iki ülke arasındaki  ticaret hacminin artırılabileceğine işaret etti.


Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan er-Rebia, söz  konusu öneriyi olumlu karşıladıklarını...