02 / 05 / 2024

yalovada riskli olan yapılar nerelerde

yalovada riskli olan yapılar nerelerde

Yalova'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 117 bina ve 382 bölümde risk tespiti yapıldı. 120 Bağımsız bölümde risk tespit edilerek Kentsel Dönüşüme dahil edilirken bu bölümlerin sahiplerine ise kira yardımı yapılmaya başlandı.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

AFAD tek tek açıkladı: İstanbul depremi için en fazla riskli 15 ilçe belli oldu! Buralarda oturanlara büyük şok! 

AFAD, beklenen büyük İstanbul depreminde en fazla riskli olan 15 ilçeyi tek tek açıkladı. İşte o 15 ilçenin listesi...

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

yalovada riskli olan yapılar nerelerde Haberi

yalovada riskli olan yapılar nerelerde

Yalova'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 117 bina ve *  382 bölümde risk tespiti yapıldı. 120 Bağımsız bölümde risk tespit edilerek Kentsel Dönüşüme dahil edilirken bu bölümlerin sahiplerine ise kira yardımı yapılmaya başlandı. Yalova'da bir biri ardına yaşanan 50'yi aşkın mini deprem yürekleri ağızlara getirirken, güvenli binaları ve kentsel dönüşümün önemini de gözler önüne serdi. Konuyla ilgili olarak ilde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarını yürüten Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise gelen taleplere de anında cevap vererek riskli binaları kentsel dönüşüm kapsamına alıyor. Bugüne kadar gelinen nokta hakkında bilgi veren kaybetmeksizin cevap veriyoruz. Bu kapsamda projenin hayata geçtiği Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü tarihten bu güne kadarki süreçte 322'si konut, 6o'ı işyeri olmak üzere Dr. Osman Ulukaya, "İlimizde toplam 382...