11 / 05 / 2024

yanıltıcı reklamlar ceza

yanıltıcı reklamlar ceza

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanan idari para cezaları, yeni yıldan itibaren yüzde 3,93 arttırıldı. Konutta tüketiciyi aldatmanın cezası büyük olacak...

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

'Efsane'ye kanmayın! Cebinizden paranızı böyle çalıyorlar

Kasım ayı ile birlikte indirim furyası da başlıyor. Perakende firmaları ve alışveriş siteleri, "efsane" ve "şahane" gibi isimlerle ay boyunca çok sayıda üründe indirim yapılacağını açıkladı. Tüketiciler Derneği yanıltıcı fiyat düşüşlerine karşı önemli uyarılarda bulundu.

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Konut fırsatçılarına ceza yağacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın lokmasına kasteden fırsatçılara göz açtırmadıklarını kaydederek, yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.

Otomotiv piyasası rahatladı sıra geldi temel tüketim mallarına!

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat ve yanıltıcı reklamlar gibi bir çok konudaki mücadelesine iş dünyasından tam destek geldi. İkinci el ve sıfır araçta sorunların çözüldüğünü belirten iş dünyası temel tüketimdeki fahiş fiyat ve stokçuluk lobisine dikkat çekti.

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücüler için denetimlerin başladığını belirterek uyardı. Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza geliyor...

Reklam Kurulu'ndan yanıltıcı reklamlara 43,7 milyon lira ceza!

Reklam Kurulu'ndan yanıltıcı reklamlara 43,7 milyon lira ceza kesildi. İşte konuya ilişkin detaylar...

300 bin TL cezayla ikinci el araç satışında fırsatçılara darbe!

Ticaret Bakanlığı, son açıklamasında ilan sitelerinde araç fiyatlarının yanıltıcı şekilde sunulduğunu ve güncellendiğini tespit ettiğini duyurdu.

Arabası olanlar hemen e-devletten kontrol etsin! Ceza aldıysanız indirim için son 14 gün!

Sürücülere ceza konusunda acil bir uyarı geldi! Hemen e-Devlet'e bakıp araçlarının ceza durumlarını kontrol etmeleri gerekiyor. 15 gün içinde indirim sunulmuş olup sürücüler bundan yararlanabilecekler. T.C. kimlik numarasıyla hemen aracınızın ceza durumunu kontrol etmelisiniz…

Plaka kontrolü yaptırmayan sürücüye ceza! Hemen bunu kontrol edin!

Araç ruhsatına sahip olanlar için uyarı geldi. Bilmeyenlerin kontrol etmesi gerekiyor.  Aksi takdirde ceza verilecek. 

1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

Dolar/TL kurunda son  gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda rekor denemeleri yağan dolar kuru 21 TL seviyesine geldi. Ekranlarda 21 TL olarak gördüğümüz doların aslında ne kadar olduğu ortaya çıktı. 1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

Aman dikkat! Zincir marketlerden ‘özel ürün’ tuzağı! Rekabet Kurulu devreye girdi!

Üretici firmaların büyük marketlere özel yaptıkları ürünler Rekabet Kurulu'nun incelemesine takılırken; kurul, bu ürünlerin daha hafif, yani gram olarak düşük olmasına karşın, ucuz gibi sunularak tüketicinin yanıltılabileceğini belirtiyor. Bu doğrultuda, bu gibi özel ürünlere belirli bir ambalaj ve

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Tüketiciyi aldatan ve yanıltıcı nitelikteki reklamlara ilişkin incelemeler yapan Reklam Kurulu, bu nitelikteki reklamlara toplam 42,3 milyon TL ceza kesti.

yanıltıcı reklamlar ceza Haberi

yanıltıcı reklamlar ceza


Televizyon ve gazetelerde tüketiciye yönelik aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalara uygulanacak ceza tutarı, yeni yılda 91 bin 370 lira olarak belirlendi.


Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanan idari para cezaları, yeni yıldan itibaren yüzde 3,93 arttırıldı. Buna göre satıcılar, tüketici ile müzakere etmeden, tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan koşullara sözleşmede yer vermeleri halinde 149 lira idari para cezası ödeyecek.


Satışa sunulan ayıplı malların ya da ambalajlarının üzerine ''özürlüdür'' ibaresi yazmayan, tüketici sözleşmelerini 12 punto ve koyu siyah harflerle düzenlemeyen, taksitli satış, devre tatil, paket turu sözleşmelerine aykırı hareket eden firma ve satıcılar 302 lira para cezası ödeyecek.


Kampanyalarda satış ve teslim tarihi ile ilgili bilgileri tüketiciye sunmayan ve kapıdan satışlarda kurallara aykırı edenler de 759 lira ceza ödemek...