29 / 04 / 2024

yeni yapılan kira kontratı iptali

yeni yapılan kira kontratı iptali

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi başlamadan fesih yapılabilir mi?

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Çaya yine zam geldi! Çaya yapılan zam yüzde 110’u geçti...

Çay, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir ürün. Çay fiyatları da her geçen gün artıyor. Buna göre çaya bu hafta itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. Böylece haziran ayından bu yana çaya yapılan zam yüzde 110’u geçtiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

İzmir'deki depremzedelere yapılan kira yardımı geri istenecek iddiası!

Hükümet, 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde gerçekleşen İzmir depreminde yıkılan evlerin yerine para karşılığı ev yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1150 Türk Liralık kira yardımını geri istedi.

yeni yapılan kira kontratı iptali Haberi

yeni yapılan kira kontratı iptali

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kiracı ile mal sahibi arasında yapılabildiği gibi, emlakçının da devreye girmesi halinde emlakçı ile de sözleşme yapılıyor.


Kimi zaman kiralama başlamadan, kiralama süresi gelmeden veya gayrimenkule taşınmadan sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. Peki, kira süresi başlamadan fesih nasıl yapılır?


Kanunda kira sözleşmesinden belli bir süre içerisinde cayılabilir gibi bir hüküm bulunmuyor. Ancak tarafların karşılıklı olarak anlaşması durumunda kira sözleşmesinden caymak mümkün olabiliyor. Ancak, taraflardan birinin istememesi halinde kanunda belirtilen haklı nedenlerin söz konusu olması durumunda sözleşme feshedilebiliyor.


Ancak emlakçı aracılığı ile yapılan kiralamalarda ödenen komisyonun iadesi talep edilemiyor.


Kira sözleşmesi feshi..

I. Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira...