05 / 05 / 2024

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

Geçtiğimiz yıl birçok merkez bankası faiz oranlarını yükseltirken, söz konusu sıkılaşmasının yılın ikinci yarısında birçok ülkede resesyonla sonuçlanacağı tahmin ediliyor. İşte bu gelişmeler ışığında iki uzmandan yatırımcılar için çok önemli uyarılar geldi.



“METALLER, İYİ BİR PERFORMANS SERGİLEYECEK!”

Manukyan, enflasyonun ne ABD'de ne Avrupa'da yüzde 2'lere inmeyeceğini iddia ederek, enflasyonun yüzde 4-5 seviyelerine düşse bile merkez bankalarının tedbirli davranmayı sürdürebileceğini dile getirdi.

Bu sene Çin'in büyümesinin hızlanacağını belirten Manukyan, ancak bunun emtia fiyatları üzerinde yeni bir trend oluşturmasını beklemediğini ifade etti.

Küresel resesyonun derinliğinin önemli olduğunu aktaran Manukyan, "Şu anki hisse senedi piyasası fiyatlamasına baktığımızda ben çok derin bir resesyonun fiyatlandığını düşünmüyorum" diye konuştu.

Reel faiz yükselişinin büyük ölçüde sonlanmış gibi göründüğünü kaydeden Manukyan, "Faizlerin yükselişinde sona gelindiyse ki resesyon geliyorsa öyle olması lazım, değerli metaller daha iyi bir performans sergileyecektir” ifadesini kullandı.

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

“ALTINDA GERİ ÇEKİLME ALIM FIRSATI OLACAK”

Görüş bildiren bir diğer isim Stratejist Özgür Hatipoğlu da, yılın ikinci yarısında resesyonun net olarak ortaya çıkabileceğini kaydetti.,

2022 senesinin kasım ayından beri portföylere kıymetli maden eklenmiş olması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, "Politika faizlerinin düşmesi altın ve diğer kıymetli metallerin yükselmesine yol açacak en temel faktör. Bundan sonrası için altında her geri çekilme alım fırsatı olacaktır” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön