07 / 07 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Piyasaların gözü kritik karara çevrilirken kararın ne olacağı merak ediliyor? Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 



MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

TÜİK verilerine göre Mayıs ayında enflasyon  yüzde 40 olarak gerçekleşti. ABD merkezli Goldman Sachs bankası Merkez Bankası'nın faizi yüzde 40'a çıkarmasını bekliyor.

Reuters’ın ekonomistlerle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre faizin şimdiki seviyesi olan yüzde 8,5’ten yüzde 20’ye çıkması bekleniyor.

Bloomberg’in anketinde de aynı sonuç ortaya çıkarken Merkez Bankası’nın anketine göre beklenti faizin yüzde 17’ye çıkması bekleniyor.

 Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 

Bank of America ise Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 25’e yükseltmesini öngörüyor. Rapora göre düşük bir faizin, faiz koridoru ya da daha fazla faiz artışı sinyaliyle desteklenebileceği belirtildi.

Regülasyonlar ve kontrollerin tedrici olarak kaldırılmasının öngörüldüğü raporda, “Kontrolleri kaldıracak tek seferde büyük bir faiz artışını daha az ihtimal olarak görüyoruz” ifadeleri yer aldı.

Deutsche Bank, faizin yüzde 20'ye çıkarılmasını beklediklerini fakat Merkez Bankası'nın iletişim dili gibi etmenlerin de önemli olduğunu belirtti.

Kurum, Temmuz ayında piyasa tepkisine bağlı olarak ilave bir 500 baz puanlık artış beklediklerinin de altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön