07 / 07 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 

Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Piyasaların gözü kritik karara çevrilirken kararın ne olacağı merak ediliyor? Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 



PİYASALAR MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDAN NASIL ETKİLENECEK?

Ekonomi gazetesinde yer alan bilgilere göre faizdeki artışın başta kredi kartı ve kredili mevduat hesabı faizi olmak üzere ihtiyaç ve ticari kredi faizi limitleri ile TCMB’nin fonlama faizini etkileyeceğini aktardı.

Gazetedeki bilgişer doğrultusunda hesaplar şu an yüzde 1,36 seviyesinde olan kredi kartı ve kredili mevduat hesabı faizinin politika faizinin yüzde 20’ye çıkması durumunda yüzde 2,36’ya, yüzde 25’e çıkması durumunda ise yüzde 2,81’e yükseleceği bekleniyor.

İhtiyaç ve ticari kredi faizi limitleri de artarken yüzde 35-40 seviyelerine gelen mevduat faizlerinde değişiklik beklenmiyor.

Dolarda dananın kuyruğu yarından sonra kopuyor! Peş peşe açıklandı! Dolar böyle olacak!

Bu senenin en çok kazandıracak yatırım aracı belli oldu! Buna yatırım yapan servetine servet ekleyecek

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön