09 / 05 / 2024

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.



 

2,9 MİLYON ÇOCUK VE GENÇ RİSKLİ GRUPTA

Avrupa’nın pek çok ülkesinde yoksulluk riski vatandaşları için giderek daha büyük bir soruna dönüşürken, Vakıf tarafından yapılan analizde, de çarpıcı değerlendirmeler yapıldı. Analizde,  “Rakamlar değerlendirildiğinde, 2021 yılında ortalama 2,9 milyon çocuk ve gencin, 18 ile 25 yaş aralığında bulunanlardan ise 1,55 milyon genç yetişkinin yoksulluk riski altında bulunduğu anlamını taşıyor”  ifadesi kullanıldı.

 Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Son dönemde ardı ardına yaşanan krizlerin ve fiyatlarda meydana gelen artışların sonucu Almanya’daki çocuk ve genç yoksulluğunun arttığına işaret edilen değerlendirmede, yaşanan gelişmelerin durumu daha da kötüleştirdiğine vurgu yapıldı. Analizde, “Yoksulluk içinde yetişmiş olan gençler, her gün yoksunluk, fedakarlık ve utançtan muzdarip. Bu gruptaki gençler ayrıca önemli ölçüde gelecekle ilgili daha kötü beklentilere sahip. Bu da, hem durumdan etkilenen gençler açısından, hem de bir bütün olarak toplum açısından bakıldığında tahammül edilemez bir durum oluşturuyor"  görüşlerine yer verildi.

Öte yandan son gelişmelere paralel olarak, Almanya merkezli yazılım şirketi SAP da, 2023’te küresel çapta personel sayısını yüzde 2,5 azaltma yoluna gideceğini açıkladı. Yeni bir yapılandırmaya gidileceği belirtilen açıklamada, maliyetleri düşürmeyi hedefleyen bu adımla ayrıca bulut bilişim konusuna odaklanılacağını, bu çerçevede hedef odaklı bir yeniden yapılanmaya gidileceğini kaydetti.

Akıllı telefon satışları düştü! Peki sebebi ne?

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön