29 / 04 / 2024

abd de En Orijinal Ev

abd de En Orijinal Ev

Bir zamanlar "ABD’nin En Orijinal Evi" olarak anılan Arizona’daki taş devri evi, 4,2 milyon dolar fiyatla satışa çıkarıldı. İşte o ilginç ev...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satış rakamları 22 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti

ABD'de bekleyen konut satış rakamları endeksi, ekim ayında yüzde 1,5 düşerek 2001'den bu yana en düşük seviyesini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD'de konut başlangıçları Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 11,3 azaldı ve 1 milyon 283 bine geriledi. Söz konusu rakamlar Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük rakamlar...

ABD'de mortgage başvuruları son 27 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemelere rağmen geçen hafta 1996 yılının Aralık ayından bu yana kaydedilmiş olan en düşük seviyelere indi.

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında arttı. Yıllık TÜFE İSE yüzde 4'le iki yılın en düşüğüne geriledi.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı, böylelikle de ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

ABD'de mortgage faizleri zirvenin sahibi oldu!

ABD'de mortgage faizleri, mart ayından bu zamana kadar en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar!

abd de En Orijinal Ev Haberi

abd de En Orijinal Ev

Bir zamanlar "ABD’nin En Orijinal Evi" olarak anılan Arizona’daki taş devri evi, 4,2 milyon dolar fiyatla satışa çıkarıldı. 






Arizona’da çöl bölgesinde yüzde 60’ı granit kayadan inşa edilen evin dış duvarlarında eski çağlarda kazınmış tarihi yazılar da olduğundan 1980’de inşa edilen yapı, ABD’nin tarih mirası listesinde yeralıyor.






Daily Mail'in haberine göre sadece yüzde 40’ı taş harici malzemelerden oluşan ev, tavanı, zemini ve duvarları kayalardan oluştuğu için içeriye girenlere olağandışı ve tabii bir his veriyor.