05 / 05 / 2024

Dungarvan oyunu

Dungarvan oyunu

Kanada New Brunswick'de bulunan Miramichi kentinde Facebook üzerinden başlatılan bir oyun şehir sakinlerinin tek eğlencesi oldu!

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin taahhütname oyunuyla karşı karşıya kaldı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Enflasyon lobisinden vadeli oyunu!

Yüksek enflasyon son dönemde vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Günümüz şartlarında yaşanan enflasyon lobisi, değer kaybeden paranın daha da dibe vurmasını görmezden geliyor. Sosyal medya platformu X'de enflasyon lobisi konusu ve vatandaşlardan gelen yorumlar yer aldı.

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

Kiracılar aman dikkat, ev sahibinin oyununa gelmeyin!

Ev sahiplerinin yaptığı kira oyunu kiracıları zor durumda bırakıyor. Kiracısını evden çıkarmayı düşünen ev sahiplerinin yaptığı yöntemler şaşkınlık yaratıyor.

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

Fırsatçıların yeni adresi tarım arazileri oldu. Son dönemde satışa çıkarılan küçük tarım arazilerinin, "değerlenecek" diye yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar arazi alacakları tek tek uyardı.

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

Marketlerin gramaj hilesi! Vatandaşlar gram gram soyuluyor

Marketleri gramaj oyunu gün yüzüne çıktı. Birçok gıda ürünün fiyatını değiştirmeden gramı ile oynayan marketler vatandaşları gram gram soyduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Dungarvan oyunu Haberi

Dungarvan oyunu

İsminin Roman Dungarvan olduğu söylenen ve yüzünü gizleyen oyun yöneticisi, oyuna, Miramichi şehirinin bilinemeyen yerlerine 50 ve 100 dolarlık banknotlar gizleyerek başladı.

Sputnik News'da yer alan habere göre Facebook'da bulunan grup sayfasında, paraları nereye sakladığı hakkında ipuçları veren Roman Dungarvan, oyunun katılımcılarından belli bir zaman içinde parayı bulmalarını istedi. Kanada'da başlatılan bu oyun ise bazılarına Netflix'in popüler yapımı Squid Game'i anımsattı.

Oyun, 1 Mayıs'ta Facebok'ta bulunan Miramichi Mystery Machine isimli grup sayfasında yapılan "1 Mayıs 19.00 Ritchie Wharf'ta 100 dolar gizli" paylaşımıyla başladı!

Roman Dungarvan'ın başlattığı ilk oyuna onlarca insan katıldı. İpuçlarını alan insanlar skeleye akın etti ve 100 dolar saatler içinde bulundu.

Facebook sayfasında oyunun 13 Mayıs günü sona ereceğini belirten Dungarvan'ın oyun grubuna şimdiye kadar bin kişinin üzerinde katılım sağladı.

Her yeni...