08 / 05 / 2024

eva sektör analizi 2018

eva sektör analizi 2018

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin  52. sayısını yayınladı. 

İnşaat sektöründen destek talebi: Sektör büyüyor ancak kayıplar telafi edilemiyor! 

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayınlanan inşaat sektörü analizi raporuna göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde sektörün yüzde 7,8 oranında büyüme kaydettiği belirtildi. Ancak inşaatçılar destek taleplerini yineledi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 98. sayısı yayınlandı. Peki konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

İnşaat sektöründe canlanma için girdi maliyeti sorununun çözülmesi şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2022'nin ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda sektörde “reel” biçimde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümündeki ihtiyaca işaret edildi.

Konut sektöründe Aralık 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 97. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Aralık ayında konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektöründe Eylül 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 95. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Eylül'de konut sektöründe neler yaşandı?

Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 94. sayısı yayınlandı. Peki Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 93. sayısı yayınlandı. Peki Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektörünün Haziran 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 92. sayısı yayınlandı. İşte konut sektöründeki son durum...

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

eva sektör analizi 2018 Haberi

eva sektör analizi 2018

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin  52. sayısını bugün açıkladı. 

KONUT KREDİSİNDEKİ DEĞİŞİM
Şubat Ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişimi %14,6 artış göstermiş durumda. Geçen yılın aynı döneminde %16,1 büyüyen konut kredileri bu yıl %14,6 büyümüş durumdadır. 

MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ
Ocak ayında endeks, bir önceki aya göre % 0,40 artış gösterdi ve bir önceki yılın aynı ayına göre de % 10,27 artış kaydedildi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla %5,61, %6,00 ve %17,09 oranlarında artış gösterdi.

TÜRKİYE İPOTEKLİ VE TOPLAM KONUT SATIŞLARI
2018 Şubat sonu itibariyle tüm yurttaki toplam konut satışları geçen senenin aynı dönemine kıyasla %1,97 azalış göstermiş durumda. İpotekli konut...