08 / 05 / 2024

Evini Yıkana Kredi

Evini Yıkana Kredi

Yeni Afet Yasası kapsamında çürük evini yıkanlar teşvik edilecek. Hazırlanan pakete göre çürük binanın sahibi, yeni evine kavuşurken 20 yıl vadeli, indirimli krediyle desteklenecek

Seçimlerden sonra kredi kartına ayar geliyor! İşte kulislerden sızan düzenleme detayları!

Adeta çığ gibi büyüyen kredi kartı borçları vatandaşların da gündeminden düşmüyor. Paylaşılan bilgilere göre seçimlerden sonra kredi kartlarına ayar gelmesi bekleniyor. 

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, son senelerde kendini gösteren konuta erişim zorluklarının, özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi fırsatlarının sağlanması ve genel olarak ev alımlarına kapsamlı teşviklerin gelmesi ile çözüleceğinin altını çizdi. 

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evi için teslim tarihi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evini yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladıklarını söyledi. 

Ev almak isteyenler dikkat! Sektörde tüm dengeler değişiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine toplantısından sonra ilk defa konut alacaklara yönelik kredi düzenlemesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, 2. ve 3. defa evini alacaklara bir sınırlama olacağından bahsetti. Peki yeni kredi paketinin detayları neler? İşte cevabı...

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Dacia Sandero Stepway'e 2 aydır zam yok! Araç alacaklara büyük kredi fırsatı! Hemen bakın! 

Dacia Sandero Stepway bu ay da Ağustos fiyatlarıyla satışta. Sandero Stepway'de, Ekim'e özel 200 bin TL'ye 12 ay yüzde 3.38 faizle kredi imkanı sunuluyor. Peki Dacia Sandero Stepway Ekim 2023 fiyatları kaç TL? İşte 11 Ekim 2023 fiyat listesi...

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev alma hayali bile kurduramıyor. Ayrıca yüksek kredi faizleri, konut kredisi çekerek ev almak isteyen birçok kişi için büyük bir engel haline geldi.

Vatandaşlar kredi kartına yükleniyor! Kredi kartı borcu 1 trilyon TL’ye dayandı!

Geçim derdine düşenler kredi kartlarına yüklenmeye devam ederken, kredi kartı borçları 1 trilyon TL sınırına dayandı. Kredi kartı faizlerinin artırılması da harcamaların hızının düşmesi için yeterli olmadı.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Konut sektörü alarm veriyor! Ağustosta projelerin yüzde 20,7'si iptal edildi!

Almanya'da yükselen kredi ve malzeme maliyetlerinin tetiklediği konut inşaatı krizinde siren sesleri açıyor. Emlak ve Konut Şirketleri Birliği, kriz nedeniyle hükümetten önlemler alınması talebinde bulunuyor. 

Evini Yıkana Kredi Haberi

Evini Yıkana Kredi

Kamuoyunda ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ olarak bilinen ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’ kapsamında yıkılması gereken binalar için süper teşvik paketi hazırlanıyor. Çürük bina sahiplerini binalarını ‘gönüllü olarak’ yıkmayı ve ‘olası mağduriyetleri’ gidermeyi amaçlayan paket ile çürük binalarını yıkanlara kredi desteği verilecek. Süper krediden ev sahiplerinin yanı sıra evini güçlendirmek isteyenler ve bu binalardaki kiracılar da yararlanacak.


Çürük evini yıkan kârlı çıkacak


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Yıkım 4 ay sonra başlayacak” açıklaması ile birlikte gözler, Afet Yasası’na çevrildi. STAR’ın edindiği bilgiye göre, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı dönüşüm projesi için, bir çok alanda çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaların başında ise çürük yapılarda oturan vatandaşlara kredi desteği verilmesi geliyor. Çürük binalarda oturanlara verilecek kredilerle ilgili çalışma henüz netleşmedi ancak bürokratlar ve uzmanlar...