23 / 12 / 2024

günlük kiralık evlerin vergisi varmı

günlük kiralık evlerin vergisi varmı

Yasal bir düzenlemesi olmamasına karşın hızla büyüyen ‘günlük ev kiralama’ için çözüm bulundu. İstanbul’da 100 dairede uygulanan Akıllı Kilit Sistemi ile günlük kiralık daireler vergi ve güvenlik açısından kayıt altına alınacak...

Bodrum'da kiralar fırladı! Günlük evlerin kira bedelleri 2+1'ler 2.500 TL, villalarda ise 1 milyon TL oldu!

Bodrum'da yaz sezonunu başlaması ile otellerle beraber günlük ev ve villalara olan talep de artmaya başladı. Talebin artmasıyla da kiralar adeta fırladı.  2+1 evlerin günlük kirası 2.500 TL, villalar ise 1 milyon TL'ye yükseldi!

Günlük kiralık evlerde 101 gün uyanıklığı!

Tatil beldelerindeki fırsatçılar günlük kiralık evler için getirilmiş olan ‘100 gün sınırı' ve ‘komşu onayı' kriterini sıra dışı bir yöntemle aşıyor.

Günlük kiralık ev başvurularında komşu krizi: Komşularından izin alamayan başvuramıyor!

Günlük kiralık konutlara ilişkin yasanın üzerinden 7 ay geçti. Bu süreçte 111 bin konutun yalnızca 45 bini için başvuru yapıldı. Konutların önemli kısmı başvuru için gerekli olan ‘komşu izni'ni aşamadı. İşte detaylar...

İlanı görenler inanamadı! Çeşme'deki villanın 107 günlük kirası yok artık dedirtti!

İzmir Çeşme'deki villanın 107 günlük kira bedelini görenler gözlerine inanamadı. Ayayorgi ve Dalyan arasında yer alan tripleks dairenin fiyatını görenler kiralık değil satılık fiyatı zannetti. 

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Günlük kiralık evlerde ilan oyunu! İlan sitelerinde 200, gerçekte olan 2 bin Türk Lirası...

28 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama kapsamında yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlükte yerini aldı.

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

günlük kiralık evlerin vergisi varmı Haberi

günlük kiralık evlerin vergisi varmı


GÜNLÜK kiralama pazarı sadece İstanbul’da 30 bin daireye ulaştı. Kimi zaman fiyat kimi zaman ulaşım kolaylığı açısından öne çıkan ve otellerle yarışır duruma gelen sektörün yasal bir düzenlemesi yok. Bu işi yapanların vergileri, müşteri isimleri kontrol edilemiyor. Eleştiriler de bu noktada yoğunlaşıyor. Dairelerin iş gezileri ve yabancı tursit konaklamasının yanında fuhuş ve illegal amaçlar için de tercih edildiği iddia ediliyor. Otel işletmecileri konuya ‘haksız rekabet’ olarak bakarken, günlük kiralama işi yapanlar “Otellerin yetmediği noktada biz hizmet veriyoruz ve her gelir grubuna hitap ediyoruz” diyor.


KAYIT ALTINA GİRECEK

Günlük kiralama sektörü sorunlarını çözmek ve kayıt altında faaliyet göstermek için kendi formülünü geliştirdi. Alternatif Konaklama Derneği Başkanı Mehmet Ülkü aynı zamanda online günlük kiralama yapan bir şirketin da ortağı. Remi Onur ile birlikte...